Çocuklarınıza izlettirmeyin: Dexter

Önemli not: Bu yazı Dexter’ın ilk sezonuyla ilgili gereksiz miktarda spoiler içermektedir. Yaklaşık 6 yıl öncesine ait olduğu düşünülürse herhalde ilgilenip de izlemeyen kalmamıştır. Yok eğer aranızda henüz izlememiş ve izlemeyi düşünen varsa yazısı okumasın, anacım. Sonra “Vay her şeyi anlatmış. Dizi izleme zevkimizin içine etti” diye çemkirme istemem. Ona göre!

Efendim, Dexter dizisini duymayan var mı bilmiyorum. Bir seri katil dizisi. Dexter da esas oğlan. Kendisi bizim ailede pek sevilir. Öyle ki kısaca ailemizin seri katili bile diyebiliriz. Geçenlerde küçük bacım onun mükemmel bir erkek olduğundan söz ediyordu. Ben de bu kızın kiminle evleneceğini tüylerim ürpererek beklemeye başladım.

Neyse lafı uzatmayım. Şahsen yıllardır Dexter adını duyuyordum ama daha önce de şurada dediğim gibi korkağın teki olduğum için, kanlı canlı filmlerden de pek haz etmediğim için yıllardır bacılarım izlediği halde göz ucuyla bile bakmaya korkuyordum. Bir kere baktım, Allah etmeye, küvette kanlar içinde çıplak karı gördüm. Günlerce kâbusum oldu.

Aradan çok zaman geçti. Dexter hâlâ evin favorisi. Ben de hâlâ izlemiyorum. Sonra anne oldum. Bebelerden bırak dizi izlemeyi, tuvalete gidemiyorum henüz. Geçen Kurban Bayramı’nda kayınvalidemlerdeyiz. Bebeler içeride oynuyor. Ben de internete girdim. Bir şeyler izlemek istiyorum. Karşıma Dexter çıktı. Şeytan dürttü. İlk bölümünü açtım. Kâh tek gözüm, kâh iki gözüm kapalı izlemeye başladım. Bu arada bağrış çağrış oldukça hoparlörü de kapatıyorum. Zor bela bir bölümü bitirdim. Bu arada Dexter adam kesti biçti. Kanlar manlar. Ne kadar bakmasam da psikolojim bozuldu. Balkona nefes almaya çıkayım dedim. Meğer yerde kurban eti varmış. Karanlıktan görmedim. Ayağım tepsiye takıldı. Paaat diye kurban etlerinin üzerine düşmeyim mi! Aklımı oynatıyordum.

Ertesi hafta yine kayınvalidemlerdeyiz. Yine şeytan dürttü. Bu sefer de ikinci bölümü açtım. Bir bakıyorum kız geliyor, kucağıma çıkıyor, tamamen ekranı kapatıyorum. Ardından oğlan geliyor, kendisi bir şey izlemek istiyor, koltuğu devrediyorum. Böyle böyle aylar içinde kaplumbağa hızıyla ilk sezonda epey yol aldım.

Dün annemlere geldim. Dexter’da en heyecanlı tura kadar çıktım. Son üç bölümdeyim. Bilmeyenler için kısaca özetleyim. Dexterlar iki kardeş. Bizim Kuzey Güney gibi düşünün. Dexter’ın abisi nursuz mu nursuz. Ama Allah için çok da karizmatik. Şahsen ben kendisini Dexter’dan daha çok beğendim. Meğer Dexterlarda seri katillik aile mesleğiymiş. Abisi de seri katilmiş. Son bölümlerde abiyle kapışmaları var. Ben de annemlerde olmanın verdiği rahatlıkla kuruldum izliyorum. Sonra abimin eşi Zehra geldi. Onun da bir oğlu var 3 yaşında. Kendisi aynı zamanda benim sütoğlum olur. Bacılarım da geldi başımıza. Babam eksik kalır mı, o da var odada tabi. Son bölümdeyiz. Hep bir izliyoruz. Bu arada Zehra da hiç izlememiş. Ona anlattık kısaca. Dizi başladı. Bebeler oyalansın diye boya kalemi açtım önlerine. Dizide bol miktarda kanlar içinde yüzerken bağırarak ağlayan bebe sahnesi var. Her oraya geldiğimde hoparlörü kapatıyorum. Çocuklar görmesin diye ekranın önüne yatıyorum. Bu arada kendim de görmeyim diye gözümü kapıyorum. Sonra sahne geçiyor, tabi ben fark etmiyorum. Kızlar diyor ki “Abla aç gözünü, bitti.” Ben gözümü açıyorum. Tam en heyecanlı yer. Sütoğlanın çişi geliyor. Anası onu götürüyor. Onu beklerken diziyi donduruyorum. Bu arada birinin çayı bitiyor. Fırsattan istifade çayını alıyor. Derken sütoğlanın çişi bitiyor. Seyirci aç aç diye bağırıyor. Geri açıyorum. Derken benimkilerden biri altına yapıyor. Bir mola daha. Bez değiştiriyorum. Sonra sütoğlan Pepee istiyor. Bir bölüm açıyorum. Benim bebeler de kucağıma tünüyor. Pepee bitiyor. Bebeleri dağıtıyorum. Yine boyama kitaplarını verip biraz daha Dexter açıyorum. Bu arada babam ilk kez izliyor. Sürekli soru soruyor bu kimin nesi? Şimdi bunlar nerede? Babamın da eline boya kalemlerini veriyorum. Bebeleri oyalamasını rica ediyorum. Maksat baba oyalansın biraz. Derken bebeler birbirine giriyor. Onları ayırıyoruz. Biraz daha Dexter…. Böylece son sahnedeyiz. Dexter abisini bağladı. Tam boynunu kesecek. Kızım gelmiş başıma “Annea!” diye bağırıyor. “Bir dakika annecim, Dexter abisinin boğazını kesecek” diye savuşturmaya çalışıyorum. İçimden de “Yok anam kesmez, kesilir mi abinin boğazı” diyorum. Kız da bağırmaya devam ediyor: Annea, Annea! Offf! Ve Dexter yapılmayacağı yapıyor, ağabeyinin boğazını kesiyor. Vallahi hiç beklemiyordum. Hazırlıksız yakalandım, gözümü kapatamadım. Ekrana da yatamadım. Bebeler de görmüş olabilir. Vallahi Dexter’a hiç yakıştıramadım. Çocuklarımıza kötü örnek oluyor. Bence yasaklanmalı!

14 yorum

  1. secce abla şimdi annem koltukta gazete okuyordu, ben bu yazıyı okumaya başladım, daha ortasına gelmeden kahkahalarla gülmeye başladım, annemden iki kere “şşşttt” uyarısı yediğim halde gülüyorum, annem en sonunda “noluyo” dedi heralde, yanıma geldi beraber yazıyı okuduk, ben zaten gülüp durdum 😀 yazının sonunda annem dediki: “kız büş.. bizde mi seyretsek dexter’i acaba?” hehe 😀 yazı züpeeeerr olmuş bu arada hele o “bayramlık et” kısmında yerlere yattım walla

    1. ah büşbüşüm, enerji depom benim. sayende egom tavan yapıyo. iyi ki varsın:) dexter size göre değil ayrıca:) hem sonunu da anlattım, zevki kalmaz

  2. sende secce abla iyiki varsın sen olmasan biz napardık annemle…
    hmm dexter konusunu bilmem walla ben korku filmi çoook izlemişimdir (ne kadar korksamda(sanırım bu alışkanlığımdan vazgeçemem) 😀 )yhani annem öylesine dedi ama ben ciddiye aldım o farkında deil hahaha artık gizli gizli başlarım diziye heralde 😀 😀 hatta beraber izleriz sende tekrar izlemiş olursun 😀

  3. dexter’da 18 yaş sınırı olmalı kesinlikle o bir yetişkin dizisi. korkutucu olduğundan değil de rahatsız edici ve küfürlü sahnelerin çokluğundan tavsiye etmiyorum büşbüş yaş. bu bir dexter izlemiş ve pişman olmuş abla tavsiyesi. elveda.

    1. adını bile duymamıştım.ybancı dizi izleme merakına lost ile başlayanlardanım.
      dexterın sadece 2 sezonuna bakabildim bu arada.bebeler hele bi büyüsün…

      1. Ilk bolumunu izle, sonra goruselim. Pisman olmazsin.
        :))
        Benim favori Dexter, cizgi film olan Dekstır. Cok severim o keratayi bak…

  4. o katil kardeş miymiş?? kardeşime sordum o kadar söylemedi izle görürsün dedi:P iyi oldu öğrendiğim :))

    ps: İlk bir kaç bölümü zorla izleyen yarıda bırakan kendisini sanırım kan tutan izleyici…

  5. bu yazını okumustum onceden ama dexterı hiç izlememiştim. dolayısı ile dexter dışındaki diğer karakterler çok askıda kalmıştı bende:)) Gecen hafta 1. sezondan itibaren seyretmeye başladım::)) katil kim oldugunu dun akşam öğrendim ama onun abisi oldugunu bilmiyordum. seyrederken bir an acaba? demiştim ama: şimdi öğrendim rahatladım. oh beee rahat rahat çalışabilirim bugun:) Allah razı olsun be secce yoksa tum gun kafam dexterda kalacaktı:D

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.