Seçmece bunlar seçmeceeeeeeeeeeeeeeee

(Bu yazı taslakta bekliyordu nicedir. O yüzden bayat bayat kokabilir. Burnunuzu kapatıp okuyun.)

Ooo bakıyorum da mart kapıdan baktırmış, herkeste bir okul telaşı başlamış. Çocuğu seneye nere göndersem derdi aylar öncesinden stres hormonlarını salgılatmaya başlamış.

Her sene bu aylarda bloglar çiçek açıyor: “Okulumuzu seçerken nelere dikkat ettik?” cinsinden. Kaç okul gezdik, nelere baktık, kaç seminer dolandık, kaç uzmana danıştık, hedefteki okulların öğretmenlerinin master durumları ne, okulda yüzme dersi var mı, sanat dersleri ne ağırlıkta, binicilik, satranç gibi ne tür faaliyetler sunabiliyorlar, ikinci yabancı dili ne kadar veriyorlar, bilimsel deneyleri nerede yapacaklar, okulun eve uzaklığı ne, servislerinin güvenilirliği ne kadar, yemekleri ne kadar organik, bahçe durumu ne, çevresi, öğrenci&veli profili nasıl… Amanın bir milyon kriter. Orası mı olsa şurası mı olsa? Acaba neresi içimize sinse? Seçim yapmak da zor iş valla. Anacığım boşuna dememiş “Zenginler neler çekiyor da sizin haberiniz yok!” diye.

E artık benim bebeler de okullu. Kaç yıllık da blogırım. Bir okul seçimi yazısı yazması bana da şart oldu gari.

Efendim, okulu seçerken şükür ki bizim hiç böyle dertlerimiz olmuyor. İşin aslı paramız olmadığı için seçim yapma derdimiz de yok. Biliyoruz ki en yakın mahalle mektebi gelecek senenin de adresi. Ne biz okulların peşinde koşup yoruluyoruz ne de okullar bizim.

Gerçi ben koşmayayım da onlar benim peşimde koşsunlar ister miydim? Ne yalan söyleyeyim, isterdim valla. Geçen sene herkes telefon numaralarının özel okullar tarafından ele geçirildiğinden, sürekli aranıp rahatsız edildiklerinden falan yakınıyordu. Bizim de numaramızı bırakmamız gerekmişti bir seferinde, yanılmıyorsam bebelere beleş balon alabilmek için. Neyse efendim, bekliyorum ki beni de bir arayan olsun. Ben de millete “Öff yaaa, bizim de numarayı almışlar, yakamdan düşmüyorlar,” falan diye iki hava atayım. Bekle, bekle, bekle… Bir arayan yok. Acayip ezik hissettim kendimi. “Fakiriz diye aramıyorlar hüüüü,” diye bunalıma girdim.

Derken bir gün telefonum çaldı. Tanımadığım bir numara. Açtım. “Merhaba, çocuklarınız için arıyoruz, bilmem ne koleji,” demesin mi karşı taraf. Ayy heyecandan elim ayağıma dolaştı. “Çocuğunuzu kaydettirmeyi düşünür müsünüz?” gibi bir şey dediler. Tam o sırada elimden ahizeyi bilinçaltım kapmasın mı? Salak salak “Ayyy çok isteriz, ama paramız yok,” demesin mi? Hay tüküreyim senin bilinçliğine de altlığına da! Ne karışıyon sen? Belki ben “Ay bilmem kii, peşimizde de çok okul var, bir türlü seçemedim,” falan diye ayak yapacağım, egomu tatmin edeceğim. Sana ne oluyor be? Karşı taraf da bu lafı duydu, insan bir der ki “Üzülme bacım, sen bir gel, fiyatta bir ayar çekeriz sana.” Yok valla! Hmmm tamam o zaman dedi, şak diye suratıma kapattı! Bir daha da arayış o arayış. Tahminimce fakiriz diye tüm sistemden kütüğümüzü sildiler. 🙁 Bak aradan iki yıl geçti, bir kere daha arayan soran olmadı.

Yani diyeceğim o ki bacılar, gelecek sene için de okul seçimimizi hiç yorulmadan, kaygılanmadan, uykusuz kalmadan, kılı kırk yarmadan, stres yaşamadan yaptık elhamdülillah. Allah ömür verirse inşallah en yakın mahalle mektebinde anaokuluna devam edecek bılişler. Geçen sene de böyle rahat bir seçim yapmıştık. Okula başlamadan da dua etmiştim bebelere “Allah iyi bir öğretmen nasip etsin,” diye. Elhamdülillah duam da kabul oldu. Dünya tatlısı bir öğretmenle okul hayatlarına başladılar. Bundan sonrası da öyle devam eder inşallah.

22 yorum

  1. Bende kızımı bu sene çalıştığım kurumun eve yakın kolejinde Kreşe verdim. Şahsen yapılan %70+%25 ilk indirimle aylık 270 tl ye gidiyor düşün ki normal fiyatını… Ha gönderdim masrafı yok tiyatrosu, yok görsel sanatları yok etkinlik ücreti bilmem ne imanım gevredi eşimle diyoruz bazen bizim gibi fukaranın ne işi var kolejde ;)))

    1. :))))))))))))) ben de ilk ay kırtasiyeydi temizlik malzemesiydi derken harcanan paranın ardından arkadaşımı arayıp kızım siz kolejde nasıl okutuyorsunuz, devlet bile içime oturdu dedim. ilk yıl öyle oluyor, sonra alışıyorsun dedi. 😉

      1. Allah razı olsun Asude hanım. tam oturup hesap yapacaktım. beni büyük bir zahmetten kurtardın 🙂

  2. Secce şu geçen sene geç açılan anaokulu Mayıs ayı içinde ön kayıtlara başlıyor haberin olsun.biz kaydımızı yeniledik sizi de bekleriz.bakarsın aynı sınıfa düşerler

    1. çok teşekkür ederim hemen bakacağım. yaşları aynıysa aynı sınıfa düşerler tabi. gerçi ben sabahçı vereceğim 😉

  3. Secce anaokulunda en güzeli bence bağımsız anaokulları. Devlet okulu bünyesindeki anaokullarından çok daha iyiler, hem de ucuz ☺️ Benim kızımı gönderdiğim okul bağımsız ve işi az çok bilen bir eğitimci olarak inanılmaz memnunum.

  4. Secce cocuklari iki sene mi ana sinifina yollucaksin kac yasinda birinci sinifa baslicaklar yani ,benim kizimida bu sene kayit ettiricem insallah anasinifina devlete tabi 2010 aralik dogumlu sonraki seneyede birinci sinif dusunuyorum Allah nasip ederse

  5. Ah secce bacı o kadar uzundur bekliyorum ki yeni yazılarını iki yazını da bir kaç defa hatmettim emin ol:-) okula henüz gidecek yaşa gelmese de kızım sanırım o gün gelince bu yazına geri dönüp tavsiyelerine harfiyyen uyacağım:-)

    1. sümeyye sana güzel bir haberim var öyleyse. bloga yazı giremediğim günler yeni kitabım üzerinde çalışıyorum. bu sefer ki çok komik, hem de çocuk kitabı değil;)

      1. Wauuuw buna çok sevindim çıkar çıkmaz alacağım lütfen habersiz bırakma şimdiden kitabı okurken gülmekten kırılacağım zamanları hesaplayarak heyecanlandım bile:-)

  6. Ayyy Selcen hanim hangi okulmus bu tatli ogretmenin oldugu okul.biz de beylikduzundeyiz ve oglum anaokuluna baslayacak eylulde.(dusunceli hissediyor:p

  7. Selcan bacim keske bilincalti benimde devreye girse paranızmiz yok deseydi.dun bu yazinizi okudum bugun arandim coguna he dedim adami dinlerken cok zeki bir kiziniz ne alaka nerden olctun iki dakka stanttaki oyincaklara bakti bebem kendi kurtarmak icin o isler esim bakiyor dedim onun numarasini verdim dakika icinde uc kere aradiar.1)esinizle onceden gorusun 444lu numarayiz 2)esinizle gorustunuzmu durun bir ya adam isyerinde mesj j yaziyorum 3) iletisim bilgileri guncellemek icin hangi semtte oturyorsunuz aaaayyuy bilincim keske diyeydi biz fukarayiz yerimize aidatlari odeyecenmi…

    1. :)))))))) bir daha arayan olursa direk benim bilinçaltının numarasını ver. kökten çözüm 😉

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.