İkizlerine yalnız bakan süpersonik anneler -5. Bölüm – Kalbiyolojik İkiz Annesi

ben ve bılişler temsili :)

Çocukların doğduğu yaz ayıydı. -Allah beterinden korusun da- açıkçası hayatımın en zor yazıydı. Sonbahar, kış ve ilkbahar da korkunç geçti ya neyse konumuz yaz. Yine böyle ağustos ayıydı yanılmıyorsam. Hava müthiş sıcaktı. Bebeleri balkonda uyutmaya çalışıyorduk. Annem yanımdaydı sağ olsun. Annem yanımdaydı yanımda olmasına da hem sıcak, hem  aşırı yorgunluk, hem stres, hem uykusuzluk, hem lohusalık… yine de mutlu olamıyordum. Nereden düştüm bu kaosa diye fırsat buldukça zırlıyordum.

bi şöyle olamadık be, zır zır zır anca zırlarlar beni de zırlatırlardı ?

O günlerde bir tanıdık uğradı bize göz aydın için. Civar komşulardan. “Çocuklara mevlit yapacak mısın?” dedi. Annemle göz göze geldik. Kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum. “Ay teyze ne mevliti Allah aşkına” dedim, “perişan etti çocuklar bizi. Sana kapıyı açıp da içeri aldığımıza şükret.” ?

Kadın da güldü. “Bu hafta bizim apartmanda ikiz mevliti vardı. Yeni ikizlerimiz var. Onlar da bir kız, bir oğlan” dedi.

“Aa” dedim “hayırlı olsun, ne kadarlık bebekler?”

“1,5 yaşında.”

“E anca anaları kendini toparlayıp mevlit yapmıştır” dedim gülerek.

“Yok yok” dedi teyze. “Komşu evlat edindi. Yeni geldi bebekler.”

Çok şaşırdım. Çok da mutlu oldum. Ne diyeceğimi bilemedim. Ben ki o sıralar hastane iade alır mı bebekleri diye düşünüyordum. Kendimden utandım.

“Ay maşallah, Allah yardım etsin annelerine” dedim.

“Çok yoruluyor çoook. Kaç senedir çocuk sırasındalardı. Yeni sıra geldi. Çok sevindiler. Almaya gittiler. Orada öğrenmişler bebeğin ikizi olduğunu. Kardeşler ayrılmasın demişler. Onu da alıp gelmişler. ”

Zaten hormonlarım çağlamış, o kadar duygulandım, o kadar duygulandım ki gün boyunca gaz sancısıyla bağırıp duran bebeklerimi kucağımda hoplatırken ikiz bebek gelen kadının evine bakıp bakıp ağlayarak dua ettim. Allah güzel kaderler versin, işini kolaylaştırsın, muhabbetleri daim olsun…❤️❤️❤️

İşte Mine’nin mailini aldığımda da aynı şeyleri bir kez daha hissettim.❤️❤️❤️

Mine bir süre önce İkizlerine tek başına bakan süpersonik anneler yazımı okumuş, bana yazmak istemiş. Ben de birkaç soru daha sorup onlara da yer vermek istedim ama henüz çocuklardan fırsat bulamadı yazmaya. ? Daha fazla da beklesin istemedim yazı. Belki bir gün oğlanlardan fırsatı olur tekrar döner bize.

Şimdi sizi onun maili ile baş başa bırakıyorum.

Merhabalar;
Bir ikiz annesi olarak size ulaşmak hiç de zor olmadı. Postlarınızı okuduğumda hem eğleniyorum hem de öğreniyorum. Benim oğlanlar şu anda 13 aylık. 5.5 aydır bizimleler. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Bundan 5.5 ay önce 585 gün süren kalbiyolojik gebeliğim sonucu ikiz oğullarıma kavuştum. Evet evet, ben evlat edinen ikiz annesiyim. Yani doğum emzirme gibi süreçleri yaşamadım. 5.5 aydır oğullarıma yalnız bakıyorum. Gerçi iki kedi, bir köpek yardımcım var. 🙂
Neyse sorularınıza cevap vermek istedim sevgiyle kalın…
 
İkizlerinize ne kadarlık, ne kadar zamandır kendiniz bakıyorsunuz?
13 aylık 5.5 aydır  yalnız bakıyorum.

Evde başka çocuk var mı?

İki kedim ve bir köpeğim var.

Eşiniz ne kadar yardımcı oluyor?

Çok yoğun çalışıyor, pazar günleri evde sadece.

Yemek ya da temizlik konusunda yardımcı olan biri var mı?

Bu süre içinde 1 defa temizlik için yardımcı aldım.

Düzenli olmasa da aile bireylerinden, komşulardan, arkadaşlardan yardım eden oluyor mu? Ne sıklıkta?

Annemler şehir dışında. Komşulardan da bir destek yok maalesef.

Allah aşkına, iki bebeye nasıl tek başınıza bakıyorsunuz?

Bu soruyu bende kendime soruyorum, cevap: çok yorgunum.

Kendinizce bulduğunuz pratik çözümler neler?

Gündüz uykularını 1 saati geçirmeden uyutmaya çalışıyorum, gece daha güzel uyuyorlar, gerçi biri mutlaka uyanıyor. Uyku öncesi klasik müziğe alıştırdım, müziği duyunca daha kolay uyuyorlar.

İkizlerinizi büyütürken en çok zorlandığınız zaman dilimi neydi? (1 yaş öncesi, 2 yaş sonrası gibi)

1 yaş öncesi daha zordu kesinlikle.

İkizlerinizi büyütürken en çok zorlandığınız konu nedir?

24 saat yetmiyor banyo yapmak ve tuvalet ihtiyacı çok büyük sıkıntı. Arkadaşlar gezmek falan değil banyo yapmak en büyük lüks.:)

Geçmişe bakıp keşke yapmasaydım ya da yapsaydım dediğiniz bir şey var mı?

Yok, aslında anı yaşıyoruz. Oğlanlar büyüyor, ben Herkül. Daha da büyüleniyorum, iyi ki benim oğullarım oldular diye.

Acil durum planınız nedir? (İkizlerden biri hastalanırsa, herhangi bir durumda evden acil çıkmanız gerekirse?)

Sitede yaşıyorum. Acil durumlarda destek olabilecek komşularım var. Kimseye ulaşamazsam araba koltuğuna ikisini de koyup en yakın hastaneye giderim. Eşimi de haberdar ederim. Soğukkanlıyımdır genel olarak.

İkizlerine tek başına bakmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Çok kolay değil aslında, ama ben karmaşadan ve her kafadan ses çıkmasından ve çocukların farklı insanlardan etkilenmesini istemedim. Anne baba olarak biz şekillendirelim dedik. Kendi işim olduğu için ara verme şansım vardı. Sadece çocuklara yoğunlaştım ama ikiz bakmak gerçekten hiç de kolay değil.

Mine’ye bu kadar yoğunluğunda zaman ayırıp bana yazdığı için çok teşekkür ederim. Güzel günlere büyütür oğlanları inşallah.❤️

(Daha önceki süpersonik hatunlar için bakıp heyt be ne kadınlar var demeniz için: bkz.  Zeynep Anne, Nilüfer Anne, Betül Anne, G. Betül Anne)

 

6 yorum

  1. ‪evlendiğimizden beri okuyoruz seni, demeden eski yeni. Okuya okuya seni ikiz doğurduk iyi mi :)) sağlıcakla. . .‬

  2. Hastane iade alır mı derken garanti kapsamında yani bozuk çıktı düzeltip verin gibisine yoksa tamamiyle iade değil yanlış anlaşılma olmasın?ilki melek ikincisi gazlı iki oğlan annesi

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.