Çiziktirik ile Yazar – Bir yazar ne yazar? – Ve yepyeni kitaplar

foto: lokum çocuk kütüphanesi

Hayrolsun, dün gece rüyamda kitaplarım için satış toplantısındaydım. Bana dediler ki bir adam var, kitapları çok satıyor, onu trenden atarsan senin kitapların için piyasada yer açılır asdkjhgfg. ? Bugün sizlere biraz kitap tanıtımı yapayım dedim. Bakın, görün, beğenin ve alın da beni alternatif stratejiler düşünmek zorunda bırakmayın asdjfhfjgkh. ? ?

Ta-taaaam, ilk olarak karşınızda son kitabım Çiziktirik!?♥️


Fotoğrafı Lokum Çocuk Kütüphanesi‘nden yürüttüm. ?

Bir süredir Uçan At Yayınları için yabancı yayıncıların kataloglarını tarıyorum. Birbirinden güzel yerli kitaplarının yanına koymak için çevireceğimiz kitaplar arıyoruz. Çok ama çok zevkli bir iş. Kitapları seçerken tek bir ölçüt kullanıyorum: “Aaayyy keşke bunu ben yazsaydııııım,” demek. ?

Geçenlerde yine kataloglar arasında dolaşırken şu süslüyü gördüm.:

Ay bu ne tatlılık!♥️♥️♥️

Suratımda kocaman bir sırıtış belirdi. Bayıldım bayıldım. Kitabın içine baktığımdaysa “Aayyy keşke bunu ben yazsaydııııım!” dedim.?

Ben yazmadım ama çevirmek bana nasip oldu. Çok çok severek çalıştığım bir çeviri süreciydi. Çocuklar gelip gidip bilgisayar ekranından Çiziktiriğin yanağından fıstık aldılar, sevip okşadılar. ?

Artık Çiziktirik elinize alıp sevilip öpülmeye hazır. İsterseniz okuya da bilirsiniz tabi. ?

Çiziktirik ile Yazar 4+ yaş için şeker mi şeker bir kitap. “Yazar yazar ama ne yazar?” sorusuyla yola çıkan Çiziktirik kendi macerasının peşinden gidiyor. Okuyucuyu bir yandan kendi heyecan dolu hikâyesinin ardından sürüklerken bir yandan da onu kendi hikâyelerini yazması için yüreklendiriyor. ♥️

Uzun zaman sonra yaptığım ilk çeviriydi Çiziktirik. Bu arada bir de son okumasını yapma şansımın olduğu kitaplar oldu. İddia ediyorum yayıncılık sektörünün en zevkli işi bu son okumacılık. Resmen armut piş, ağzıma düş. ??♥️

İlk kitabım Mert Arık’ın kaleminden Kırmızı Yanak Güneşini Arıyor idi. Kitap 4+ yaş grubu için. 38 yaş için de gayet eğlenceli buldum. 😀 Kırmızı Yanak çok sevimli bir kaplumbağa, her gün bir çıkıp bir kaybolan güneşin peşine düşüyor. Acaba bu güneş nereye gidiyor????

İkincisi Silvia Petrucci’nin kaleminden Gamze Özdemir’in çevirisiyle Sessizliğin Hikâyesi. Herkesin ekranlara gömüldüğü şu çağda kafaları kaldırtıp etraftaki hikâyelere kulak verdirtecek bir kitap. Yine 4+ yaş grubu için düşündük ama kafasını ekrandan kaldırmayan herkese hitap ediyor. ???

İyi okumalar dilerim. ♥️♥️♥️

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.