Ezdirmem oğlumu!

Şimdiye kadar karşılaştığım bütün ikiz aileleri çocuklarımdan hangisinin baskın olduğunu sordu. Tuhaf bir soruydu bence. “Herhangi biri daha baskın değil,” diyordum. Onlar da hemen kendi evlerinde kimin baskın olduğunu, öbürüne neler ettiğini anlatıyordu. Ben de için için gülüyordum. İşin aslı, ben eşit davranırsan çocuklar arasında farklılık olmaz sanıyordum. Ne kadar da yanılmışım meğersem.

Çocuklar doğduğundan beri eşit davranacağım diye kendimi paraladım. Yeminle söylüyorum süt sağıp verdiğim dönemde damla damla ikiye böldüm sütleri. Kız yoğun bakımda serumla beslenirken oğlan süt alıyor diye, kızın hakkını buzdolabına kaldırdım. Daha bu en basiti. Duygusal olarak da eşit davranacağım diye süründüm. Birini öptüysem hemen öbürünü de öptüm. Birine sarıldıysam öbürüne de sarıldım. Dedim ya, vücudumu bile ikiye ayırdım, bir elimi, kolumu, ayağımı, bacağımı kızıma, komple öteki tarafı da oğlana tahsis ettim. Sırf ne için?? Aralarında haksızlık yapmayım, birine ne sağladıysam ötekine de sağlayayım, biri ezilmesin, öteki gerinmesin diye. Gel gör ki o kadar emek çöpe gitti. Küçük hanım evde egemenliğini ilan etti. Garibim oğlum da emir eri oldu çıktı.

Anladım ki iki çocuk arasındaki rekabette fiziksel güçlü olan değil de çenesel güçlü olan kazanıyor. E kadınların beyninde çift iletişim merkezi varken, erkeklerde bir tane varmış. Bunun sonucu olarak da benim kız çatır çatır konuşurken oğlan daha “Adam düştü paaaaatt” diye efekt yapıyor.

Kız bu gücünün farkında. Oğlanı oyum oyum oyuyor. Her dediğini yaptırıyor: “Amet şunu yap, Amet bunu yap, hayır Amet öyle olmaz!” Dün hanımefendi yastıktan yere yumuşak bir düşüş yaptı. Hiç istifini bozmadan olduğu yerden Bülent Ersoy kaprisiyle bağırıyor: “Ameeet, Mekki düştü, gel kaldır.” Amet de Anadolu’nun saf çocuğu, hemen koşup kaldırıyor.

Gece yatakta ikisi yanyana biberondan süt içiyor. Oğlanın genzine kaçtı. Çatır çatır öksürüyor, kıpkırmızı oldu, boğulacak çocuk. Kleopatra hiç istifini bozmadan olaya müdahale ediyor: “Amet, öksürme, Mekki rahatsız oluyor. Ameeeet öksürme diyoruumm. Öksürmeeeee.”

Hafta sonu babaannelerinden dönüyoruz, oğlan kapı açılır açılmaz apartman boşluğuna fırladı. Kızdan hemen bir müdahale: “Oğluuumm, ayakkabını giy.” Kendini gerçekten oğlanın anası falan sanıyor herhalde. Eline bir kitap alıyor, oğlana resmi soruyor. “Amet, bu ne?” “Dimazor.” “Aferiiin. Aferiiin.”

Amet’in konuşması da kızın öncelikli dertleri arasında. “Dıldız deme Amet, Yıldız de.” “Amet, şüppa deil, süüütt, süt deeee.” “Hayıııır, mumurta diiiill, yumurtaaaa.” “Amet, o turuncu deil, bak bu turuncu. O sarııı.”

Geçen çok üzüldüğüm bir şey fark ettim: Oğlan kızın yanında konuşmak istemiyor. Hani yabancı bir öğretmeniniz olur, sınıfta sizden daha iyi yabancı dil konuşanlar var diye bir türlü cesaret edip konuşamazsınız, ama siz de konuşmak istersiniz, teneffüslerde öğretmenin yanına gidip çat pat konuşmaya çalışırsınız ya aha işte aynı o durum. Sabahları kız daha uyurken oğlan hemen bir kitap alıp geliyor yanıma. “Amet okuyoo,” diyor. Başlıyor kendince anlatmaya. “Annea bu, annea bu,” diye herşeyi sormaya çalışıyor. Özel ilgi istiyor açıkçası. Kız varken de uzağımızda arabalarını sürüyor. Konuşmak için hiç uğraşmıyor. İçim burkuldu. Şimdiye kadar karışmayım kardeşler arasına dedim ama artık bu olaya da el koymanın zamanı geldi. Oğlan analığı damarıma fena basıldı. O oğlanı doğurup bu hale getirene kadar neler çektim ben, küçük bir cincine hayatta ezdirmem oğlumu. EZDİRMEM!

30 yorum

  1. aynen ben de her ikisinin de baskın olduğu taraflar başka başka, biri diğerini ezmiyor diyordum ki birkaç aydır durum kız lehine değişti. oğlanın parmak emmesinin çoğaldığı dönem kızın daha yüksek tondan bağırmaya başladığı döneme karşılık geliyor. oğlan ne dese kız basbas bağırarak aksini söylüyor. “geldik,” “gelmediiiiiiik!” “uyuycam”, uyumiycaaam”… dün akşam yatakta oğlan “anne geeel” diye bağırdı. kız bi süre durdu, baktı anne gelme demek işine gelmiyor,o da baba geeeeeeeel! diye bağırmaya başladı. sonra gel kısmı kalktı biri anne diğeri baba der oldu. yaklaşık 28 kere arka arkaya anne baba dediler karşılıklı. sonunda oğlan uyuyakaldı.

  2. hehe gitgide iyice annem gibi oluyorsun, o da aynı psikolojiyle abimi kolluyormuş demek ki 😀

      1. Senin çenen de benden büyüktü. Otuzüç yaşıma geldim hala hayattan zevk alamıyorum o kötü başlangıç yüzünden.

  3. Çok tatlısınız ya, kocaman bir gülümsemeyle okuyorum yazdıklarınızı. Ezdirmeyin oğlunuzu o cincine valla 🙂
    Ne zor, ne güçlü bir duygu annelik, iki çocuğu arasında hem duvar, hem terazi olmaya çabalamak.. Ne kadar yorucu hem fiziksel, hem ruhsal olarak.
    Ben de tek çocukla kendimi, her gün işten çıkıp akşamları, faaliyet yapıcam,montessoridir diye aman pek bi yoruluyor, ruhen kendine vakit ayıramıyor da yıpranıyor sanıyorum 🙂
    Bakmak isterseniz, eğer bi vakit bulup da, bu da benim kızımın sitesi.

    http://www.ceylinolmez.com

    1. önceden beri giriyorum sitene ceylinin annesi. bunalıma soktun beni.ben daha bebelerim için çöp adam yapamıyorum.bu ne maharet anacım

      1. aa, siteme giriyor musun gerçekten, çok sevindim nedense, çok mu ezikim neyim 🙂
        Bi dahaki girdiğinde o komik yorumlarından radikal cümlelerinle siteme yorumunu beklerim 🙂
        Canım, sen evde iki çocukla nasıl yapacaksın, çok zor gerçekten. Seninkiler benim kızdan küçük olsalardı, hiç üşünmez kargo yapar yollardım sana bu yaptığım ev oyuncağını, şuyu, buyu.
        Şuanda işyerindeki bir arkadaşıma veriyorum yaptığımız şeyleri. hayır dua alıyorum bedavaya 🙂

  4. Secce Mekki seni model almış cnm seni taklit ediyor..Sanırım senin gibi olmak için elinden geleni yapıyor..Amet’e de müdehale etmesinin sebebi bu..Hadi Mekki Amet’e söz geçirmeye çalışıyo..Duru bana kızıyo..”Anne çıplak ayak basma anne” “Hani senin çorapların yalın ayak basıyorsun” ”
    “Anne bak şimdi sana kızıcam anne” “onu yere niye attın anne” (halbuki yere atan kendisi:))

  5. Benim ikiz annesi bir arkadasim var, o da yani seyden sikayet ediyordu. Kizlar dogustan on dogurmus Osman anasi kivaminda olurken, oglanlar saftirik oluyor ne hikmetse. Kiz oglani cok eziyormus, o yuzden cocuklari ayiriyorlarmis bazen. Kendisi oglanla vakit gecirirken babasi kizla vakit geciriyormus. Belki deneyebilirsiniz

    1. kızlar hep cincin anacım.biz henüz yapamıyoruz öyle.çok nasir yani.ikisi de bana çok düşkün.öbürüne haksızlık oluyor.belki ileride

  6. evet.. ametler anadolunun saf çocukları.. ezdirmeyin onları. şimdi bacısına ezilen ilerde hanımına ezilebilir, Allah muhafaza. biraz pofpofla sen onu. yiğido merdo fln 😀

  7. benim kız daha karnımda ezme peşinde oğlanı. ne zaman kontrole gitsek oğlan ultrasondan rahatsız olup kızın yanına sığınıyor. kız da basıyor tekmeyi oğlanın kafasına kafasına. benim de en büyük derdim acaba eşit davranmayı becerebilecek miyim ama onlar kendi aralarında bir hiyerarşi kurarlarsa ne yapcam bilmiyorum. :))

  8. ayyy valla yeni keşfettim ama bu yazıyada kahkaha attım resmen bendede üçüzler var aynı olayları fazlasıyla yaşıyorum benim oğlanlardan biride heyecanlanınca duraklıyor falan geçen diğer oğlum soruyor sen niye böyle konuşuyosun diye oda cevap veriyor heyecanlanınca böyle oluyor :))))

    1. üçüz müü aman yarabbim! maşallah allah bağışlasın. kaç yaşındalar, nasıl bakıyorsun, kız erkek? ee haberler sende

      1. :)))hem evde hem işte çalışınca gündemi biraz geriden takip eder anca cevap verir oldum .39 aylık (3 yaş 3 ay illada benim gibi yaşını söyle aylık falan konuşma hesap yapamıyom diyenlere:))2 erkek 1 kızım var 9 aya kadar evdeydim ondan sonra hopp iş bizi bekler azcık parada lazım diye işe geri döndüm . sagolsun annemler sırayla bakıyorlar şimdi . bendeki haberler sendeki haberlerin +1 fazlası çokda değişik bişey yok hayatımızda .ama senin blogu kahkaha atarak okudum ve valla çok seviniyorum böyle olayları falan okuyunca tek kafayı sıyıran ben değilim diye bencillik dünyası işte ne kadar çoğalırsak o kadar normalleşiyor olaylar :))

  9. O kadar sesli güldüm ki anlatamam 😉 senin de dediğin gibi bedavadan gülüp kaçıyoruz bloğundan :))) rabbim sağlık huzur ve mutluluk eksik etmesin yuvanızdan. Dillerin dert görmesin:P

  10. Bayılıyorum yazılarınıza ikiz 28 haftalık bir anne adayı olarak her fırsatta eski yeni bütün yazılarınızi okuyorum. Iyiki yazıyorsunuz bu blogu secce hanim.

    1. ooo maşallah zehracım. allahü teala sağlıkla tamamına erdirsin inşallah. çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.