Aşk Aşk Aşk

Instagramım yok. Daha doğrusu bir hesabım var da kullanmıyorum. Aslında seviyorum resimlere bakmayı ama dünyanın vaktini alıyor. Bu aralar diğer bloglarda sıkça instagram yazılarına denk geliyorum. Hepsi de komik şeyler. (İki örnekle pekiştireyim: Hülya’dan, Yeliz’den) Geçen epey merakımı celbetti, hazır gece de uykum kaçmıştı, başım da nasıl ağrıyor, belki biraz açılırım diye instagramı açtım. Ayy açmaz olaydım!


Ona bak, buna bak, şuna bak, yorumlara bak, hmm bu yorumcu kimmiş, bakayım onun ne resimleri var filan derken kendimi bir anda büyük aşıklar kulübünde buldum. Şöyle ki bir grup zil zurna aşık hanım kızımız -muhtemelen de yeni gelin- bir araya gelmiş, muhabbet döndürüyorlar. Gerçek hayatta tanışıyorlar mı bilmem. Anladığım kadarıyla onları bir arada tutan kocalarına olan aşkları. Rumuzları da üç aşağı beş yukarı şöyle: Aşkısının gül goncası, Kocişinin bidenesi, Erkekinin manolyası, Aşkitosunun aşkitosu…

Resimleri de tahmin ediyorsunuz tabi. Envai çeşit gül, çiçek, böcek; tek taş, üç taş, beş taş, on beş taş çakma yüzük; kalp kalp kalp; kalpli muffin, kalpli kurabiye, kalpli çikolata; gardıropta Allah ne verdiyse işte; bol miktarda kahve eşliğinde Elif Şafak’tan Aşk kitabı; karı koca parmaklarıyla yapılmış kalp figürleri (gelin hanım hamileyse kalpler karında birleşiyor tabi, bir doğsun hele görürüm ben romantizmi) ve tabi olmazsa olmaz tutuşmuş kadın erkek elleri, romantik bakışlar, öpücükler falan filan…

Resim altı yazıları “Ay kızlaaaaaarrr, tanışma yıldönümümüzde geldi bu çiçekleeeeerrr. Ben unuttum ama o unutmamış. Kalp kalp kalp” / “Kızlaaar bakın kahvaltıya aşkısına ne yaptım? (Yok su böreği değil, kalp şeklinde yumurta, ben de bu kadar tantanaya essahtan bir şey yaptı sandım ahahhahah) / “Ay kızlaaaar, yıldönümümüz geliyor. Kutlu kutlama haftası yapıcaaz. İlk gün gelinliğimi giyceam, ikinci gün için hadi bana kombin seçelim, bu mu bu mu? (Şunu giy şekerim, o değil şu, Waikiki olan ahahhaha) / “Bakın kocişim bana ne aldı!”…

Koca tarafından da her güne bir çiçek, çikolata maşallah. Ayol memleketin bütün Don Juanları instagram kızları tarafından kapılmış. Bizde derler ki “(Kocasını bir anlatıyor ki) boşanıp varasın gelir…” Aha aynen öyle. Gözlerimi kıskançlıkla kısarak baktım resimlere.

Yorumlarda elbette kıskançlıktan eser yok. Herkes arkidişi mutlu diye çok mutlu. E tabi onlarda da var bir Don Juan, neyini kıskanacaklar. Hiç yani, benimki de laf mı? “Ay cınııııımmm, ne kadar yakışıyorsunuz, Allah ayırmasın!” / “Ay cınıııımmm, o eller birbirini hiç bırakmasın!” / “Ay cınıııııım, maşallah size!” / “Ay cınııııımmm, bunun tarifi ne? Ben de aşkitoma yapayım.” / “Ay cınıııım, aşkınız hiç bitmesin!”

Ay şaka gibiler yemin ederim. Okudum okudum güldüm bütün gece. Bir de bana komik derler.

Neyse ben bu bacılara fena taktım. Ara ara açıp bakıyorum. Geçen biri bir yazı paylaşmış “Ay kızlaaaar, bakın Allah korusuuuuun!” resim altı yazısıyla. Efendim, Türkiye’de boşanma oranları, boşanma nedenleri, boşanmama nedenleri. Aldatma boşanma nedeni miymiş değil miymiş. Aldatılan kadın affediyormuş da falan fıstık.

Bu sefer yorumları okurken hiç gülemedim. Genelde ortak fikir şöyle: kocamı o kadar çok seviyorum ki aldatsa bile bırakamam, onu her türlü kabul ederim, ölürüm onun için, intihar ederim, o benim aşkım, hayatta ondan vazgeçemem, bizi ölüm ayırır, (hatta ve hatta) anca beni öldürür de öyle kurtulur elimden…

Şok oldum! Yani aldatıldı diye boşanmamasına takılmadım, herkesin kendi evliliği, kendi kararı, mesele o değil, ayrıca Allah kimseye vermesin de, aldatılma olayı sonrası boşanmama sebebi kocasını çok sevmek nasıl olur, aklım almadı. Allah korusun yaa. Senin hiç mi değerin yok arkadaş? Anan seni elin oğlu tepsin diye mi doğurdu, büyüttü? Yazık valla.

Şunlara bir yorum da ben bırakayım dedim, kızlar aklınızı başınıza toplayın, size değer vermeyene bu kadar değer vermek ne? Tamam seversin de her şeyin bir sınırı var. Biraz da kendini sev. Ölmek, öldürmek hele ağza alınacak şeyler mi bir evlilikte, kendinize gelin… diyeyim dedim.
Amaaan dedim sonra da, şimdi kıskanç diyecekler. Aşkımızı kıskandın sen diyecekler, uğursuz karı diyecekler.

Allah için açık konuşayım, kıskanmadım da değil hani. Yani o gerzek muhabbetleri değil de… Amaaan Don Juanlarında da gözüm yok. Dünya ahiret kardeşim olsun hepsi. Neyi mi kıskandım? Ha, aşık olup bulutlarda yürümedim ben hiç. Tamam kocamı çok seviyorum, Allah razı olsun, çok iyi, hoş, dürüst, mert, eli yüzü düzgün, nur gibi bir insandır maşallah, ama hiç bir zaman kalkayım da şu herife kalpli yumurta yapayım, aşkımız göğe yükselsin demedim. Biliyorum inanmayacaksınız ama ben mantıklı bir insanım. Öyle laylaylooom havalarda uçamam. Keşke biraz da ben uçabilseydim dedim.

Derkeeeeen bir gece yine girdim, girmişken de aşık bacılar nörüyorlar bir bakayım dedim. Oooo şok şok şok! Neler olmuş, neler. Kocişinin bidenesi camı kırık bir düğün resmi koymuş. Alt yazı: “Buraya kadarmış.”

Ve tabi ki yorumlar: “Ay cınıııım, neler oluyor?”
“Ay cınııım yea, her şey yolunda mı?”
“Ay cınıııım yoksa????!!!”

Kocişinin bidenesi cevap vermiş: “Olmadı, olmuyor, olmayacak. Bitti, ayrılıyoruz.”

Bolca Oh my god! Nooo! Nayır Nolamaz!

Aşkısının gül goncası “Cınıııım öyle deme. Her evlilikte olur. Bak biz de iki aydır doğru dürüst konuşmuyoruz. Bana boşanırsak defolur gidersin, nafaka falan bekleme dedi, ama ben yine de sabrediyorum.”

Nasıl yani? Lan daha üç gün önce herife kalpli katmer yapmıştın sen. O neyin nesiydi alllasen?

Erkekinin manolyası: “Biz de çok ayrı yaşadık. Hâlâ da bitmedi gel gitler. Kaynanamla bir oldu, çok çektirdi bana. Onları düşündükçe hiç affedemiyorum. Ama yavrum için katlanıyorum.”

Laaaaannnn en son kalpli koltukta kalpli çikolata yiyordunuz siz. Pazara kadar değil, mezara kadar diye de not düşmüştün altına. Nayır nolamaz, o mutlu çifte noldu?

Aşkitosunun aşkitosu “Ay cınııım yea her evlilikte olur. Demişler miydi bunu daha önce? Ama oluyor inan ki. Boşanırım demek kolay. Bak ben de çok çektim, biliyorsun. Bize geldiğinde anlatmıştım hepsini. Ama ne yapacaksın? Kader böyleymiş.”

Oha yani. Bunu diyen de daha dün yağmur altındaki resimlerini koymuş, aşktan sırılsıklamız yazmıştı.

Ve daha neler neler. Büyük aşıklar bir döküldü ki abovvvv. Vallahi aralarında en mutlu benmişim, en düzgün evlilik benimkiymiş, en süper koca da tabi ki bendeymiş de haberim yokmuş. Üç cümle sonra Don Juanların donu düştü, hepsi birer öküzcana döndü. Milletin yazdıklarını okudukça aşık oldum kocama. Ayyy vallahi tutamayacağım içimde, haykıracağım dünyaya: Seviyorum ulen! Ölümüne seviyorum şerefsizim!

Bundan böyle beni arayan Aşkısının Aşk Çiçee diye bulur ortamlarda. Yeni rumuzum bu. Secce Kuzu da neymiş lan? Hayvan adı gibi, peh!

56 yorum

  1. Aahhaha yemin olsun gülme krizine girdim okurken, o hayatlara göre bizim evliliklerimizin yüzüne bakılmaması gerek, baktım benim adam da Don Juan değil ama iyidir bee.

  2. Ay yarıldım gülmekten! Vallahi günüm aydınlandı. Zaten dışarıdan mıc mıc aşk dolu görünen evliliklerin içi hiç de öyle değil. Göstermelik hepsi. Ben de hiç uçuşmadım, bazen merak ederim gözünü karartacak kadar aşık olmak nasıl bir şey diye, ama milletten gördüğüm kadarıyla hiç menem bir şey değil 😀 (imza başka bir mantıklı insan) Deli gibi aşık olup evlenenler gördüm bi de sonlarını gördüm valla benim evliliğim daha bile güzel. Seninkinden de güzel 😛 (İmza akikosunun makikosu :D)

  3. Allah iyiliğini versin ya. Ne yalan söyleyeyim ben de arkadaşlarımın eşleriyle gezme tozma, çeşitli pastalar, çiçeklerle çeşitli şeyleri eşleriyle, çocuklarıyla kutlama fotoğraflarını görünce içlenmiyor değildim ama bu yazdıklarını okuyunca hem çok güldüm hem de çok şükrettim. Meğerse benim de eşimle romantiklikten onlara nazaran çooook uzak kalan mantıklı evliliğimiz daha güzelmiş demek ki. Eşim yakında iş ve askerlikten dolayı ayrı şehre gidecek ve 7 ay kadar uzak kalacağız. Geçenlerde o gidince evi hiç toplamayacağımı ve annemlerde kalacak olmama rağmen haftada 1-2 kez evimize geleceğimi, evi toparlarsam daha çok üzülüp ağlayacağımı söyledim diye eşim bana “benim mantıklı karıma ne oldu!!!!!!!!!!” dedi ya resmen 🙁 🙂

  4. Bakma sen, oralar gösteriş yeri. Sirk gibi. Bir gün evvel birinin paylaştığı bir şeyi kıskanıp evde hır çıkaran, soluğu ertesi günü ig başında alıp milletin gözüne birşeyler sokup kıskandırmaya çalışıyor. Nispet nispet üstüne. İçimi bayıyor bu kazlar. (bi de bunların yemek yapıp sofra kuranları var ki aaaaayyyhh)

    Benim geldiğim yerde kimseler kocasını övmez, aksine yerer.
    “Tiryakinin ahmağı tütününü över” derler, elalemin karılarına fikir sokmamak lazım, ya “oyy, Ayşe’nin kocası da fena değilmiş” diye niyeti bozar kocaya göz süzerse?? Ne demişler, “çocuğum yemez, kocam yapmaz deme”

    *su böree detayı iyiydi cınıım.

    (Rumuz: Adonis’in Gelini Venüs)

    1. ay unutmadan; böyle mıç mıç tipleri görenler, ne bileyim janjanlı evlenme tekliflerini duyanlar, düğünde takılanları işitenler tek bir şey der:

      “SONUNA BAK”

  5. Valla hiç tartışma olmayan, mıç mıç görünenlerden korkacaksın.
    Açıkcası İnstagram’da öyle her dakika kocasına aşkını anlatanlardan, kendini yağlayıp ballayanlardan hiç haz etmiyorum.
    Kime ne ulen senin kocanla aşkından zaten bazıları da İnstagram’ı altın gününe çevirdiler.
    Her dakika kek, pasta, börek ekleyenler ise ayrı bir vaka ha tamam butik pastacılık yapanlar ekliyor çünkü bu işten para kazanıyor.
    Ama bu işten para kazanmayan biri ne diye ekler durur anlamıyorum ha bekarsa koca bulmak için olabilir.
    Hatta birinden duymuştum sırf İnstagram’a eklemek için çeşit çeşit yemek yapıyorum eskiden bu kadar yapmazdım demişti de şaşırmıştım.:)
    Ve son bir şey bende senin gibi mantığıyla hareket edenlerdenim hiç öyle pembe-beyaz bulutların üzerinde olmadım gerçekçi olmak en iyisidir.
    Bu hatunların bilinç altında kocalarıyla hep böyle olmak var sanırım ve etrafa öyle gösteriyorlar ama insan gerçeğini kabullenirse psikolojisi de düzgün olur ama bu ablaların en başta kayış kopmuş gerçeklerini kabullenemiyorlar.

  6. En çok Don Juanların donu düştü yorumuna güldüm:))) Sen gerçek bir cevhersın içimizden geçirdiklerimizin sözcüsüsün.Bir insanı da görmeden ancak bu kadar severim iyi ki varsın Aşkısının aşk çiçeee:)))

  7. Gül gül öldum. IG Türkiye’de nispet yapma amaciyla kullaniliyor bol bol. Egosu yuksek kisiler surekli ovulmek istiyorlar ( ay ne güzelsin, ay ne çok kilo vermissin, ay kocanla ne kadar yakisiyorsunuz vs vs)

  8. Secce yeminlen sen manyak bi hatunsun. Okurken gülmekten Karnım ağrıdı. Ama müthiş tespitler.instagram a bakıp bunalıma giresi geliyo insanın. Sonra birbir çıkıyo kirli çamaşırları ortaya :))

  9. Ayyy kahkaha attım lan manyak 🙂 Millet döndü baktı kim bu çatlak diye Secce Kuzu siz bilmezsiniz didim :*

    1. azeriler anlar kız beni, bir sürü takipçi görüyorum azerbaycandan. aşkol sen de bilmezlermiş beni, hıh

  10. sabahtan beri kavga ediyorum sakal bırakma diye susayım bari. benim kocam vicdanlı adam ayrılacak olsam nafaka da verir. bakkakldan gelsin de öpüp başıma koyayım.

  11. Döktürmüşsün yine. tamda benim kocam niye böyle değil ühühüü modundaydım ilaç gibi geldi valla.

  12. Yazdiklarinizi paylasmak icin öyle instagrama falan bakmama gerek yok benim 🙂 benzer seyleri karsi komşum gözümün içine sokarak yaşatti yakin bir zamanda bana. Kocasina eşimle beni kastederek : “aaaşkiiimm baksanaaa bunlarin içi geçmiş biz ne kadar aşiğiz birbirimize diiil miiaa” dedi:) bu arada 4 yillik evliyiz ve 1.5 yasinda bir kizimiz var. Her gün akşama kadar bi taraflarimiz yamuluyo ne aşki yau. Tamam birbirimizi cok seviyoruz halen ama sen onayliycaksin diye gözüne mi sokmak lazim yani 🙂 neyse lafin sonunu getireyim. Bu çok aşik aşk böceği komşu ertesi gün hüngür hiçkirik kapiyi çaldi “Allah belasini versin onun nefret ediyorum ondan. Boşancaz biz” nooldu yaw hani aşktik seviyorduk çok? Neyse lafin özü şu,yaşasin istikrarli aşklar 🙂 hoşçakalin dengesiz aşk böcükleri :))

  13. ya selcen manyaksın sen ya 🙂 hastayım aşıkım kızım ben sana 🙂 al bir aşkta benden. Yahu insan bu kadar doğal bu kadar güzel anlatırmı su durumu.
    Bu arada varsın havalarda uçmasın bacım mantık cercevesinde kalbe zarar olmayanından evlilikler en güzeli 🙂 nese sen zaten anlamışsın

    Çok güzel bir yazı devamını beklerik hahahahaaaaaaaaaa

  14. :))) Saol Aşkısının Aşk Çiçee
    Kocama okudum ama tüm vurguları yaparak, cınııııımmmmlarla
    Don Juan’ın donu düştü Öküzcan çıktı derken sandalyeden düşecekti :))))

    Nişanlı mıydık, yeni evli mi… Neyse . Üsküdar sahile gittiydik, genç kız ne bekler, gün batımında bi şiir okuyacaktır aşkısı, bizim bey elini uzaklara götürdü (belliki geride kalmış narin bir göçmen kuştan girecekti lafa, kalbim atmaya başladı) işte dedi, gördün mü? Neyi? Maslak’a doğru bak, İş Kuleler olabilir, ne kadar güzel değil mi!!!
    Adam gökdelen gösteriyor8-)
    Ben baştan yapmışım hatayı diyerek geçirdiğim 18 yıldan sonra mutluluğumuzun sırrını bize gösterdin, saol varol :)))

    Yaşasın yerli Öküzcan’lar 🙂

    1. ahaha songül senin de beklentilerin çok yüksekmiş be güzelim yaa. günbatımında şiir okuyacak adam. ahahhaha. güldürdün valla 😉

  15. Bu arada bizdeki muhabbete bak “huaaa secce ne manyak karısın çatlaksın delisin gebertirim seni:):)”(Söz meclisten dışarı)ayı yavrusunu severken öldürürmüş.arkadaşlar alınmasın ben de aynı moddayım ordan biliyom.

    1. ahahha evet, ben de bakıyorum bazen yazımı paylaştıkları cümlelere “puhahahah çatlak karı yine manyak yazmış” :/ iltifat mı hakaret mi anlamıyorum ehehhe 😉

  16. ahh secce ahh!.. anneceğizinin dedikleri biraz kulağına küpe olaydı o kıskançlık krizlerine girmeden şıp diye olayı çözerdin.. lakin kaç yaşında olursa olsun velet velettir işte, dinlemez anasını..
    hatırlıyoruz hemen ne derdi annen “o pahalı güzel evlerde oturanlar aslında hiç mutlu değiller, özenmeyin onlara, neler çekiyolar bi bilseniz”.. hatırladın diy mi?
    aha da al bu nasihatı çevir vıcık vıcık aşk böcüklerinin yaşantısına..haklıymış di mi annen? kulak ardı etmeyin ana nasihatlarını benden söylemesi:)) en iyi eş size değer veren eştir.. anneceğizine hörmetler bu arada;)

  17. Valla millet kocasıyla ilşkisini niye bâşkasına anlatır ki durduk yere? Yani aşıksanız da bana mı aşıksınız..

  18. Valla evlendigimizden beri eşimle hiç de öyle mırc mırc olmadık , olamadık 🙂 yeni evliyken elini tutmak istemem bile mesele olmuştu ama şimdi bir kendime bir eşime bakıyorum ..bizim evliligimize en fazla bir sene ömur biçenlere inat mirc mirc olmadan da 10 senemizi devirdik … ikimize de çok komik geliyor dalgasını geçiyoruz 🙂

  19. İG ye yabancıyım da Facebook’un bile bir jargonu varmış da haberim yokmuş. Şöyle ki ortak bir sınıf arkadaşımız dostuma arkadaşlık isteği göndermiş. Bizimki onun sayfasında bazı şeyleri beğendiği halde o nasıl olur da hiçbir şeyi beğenmezmiş. İnsan profil fotosunu bari beğenirmiş. Beni kimbilir kimler kınadı da haberim olmadı.

  20. Gittim instagramda askisinin diye aratayim dedim. Bu ismi kullanabilecekler var miyimis diye. Evet varmis. Harikasin Secce ( kalp kalp kalp )

  21. Amanınnn ben de İnstagram kullanıyorum sanıyorum kendimi 🙂 Tesadüf etmedim böylelerine. Raconu olduğunu biliyordum da onu da kendini zengin göstermek ya da zenginsen gözler önüne sermek diye biliyordum :))) Çok güldüm Secce Kuzu 😛

  22. 140 karakterlik bio kısmına bilumum sevgi böceği ikonları koyan, bilmem kimin şeysi diye yazan hatunlara deli oluyom yavvvv..
    Bu kadar mı birinin bişeysi olmak zorundasınız siz tek başınıza hiçbirşey misiniz aga!
    Amaaa beni hasta eden durum bu kahve sunumları yapan avare hatunlar.. Yememiş içmemiş falancadan aldığı desenli cupcake kağıtlarını kahve sunumunun arka planına koymuş millet yıkılıyo ayyy şekerim acil almam lazım nerden şeettin onları ahh lar Ohhhh lar sanırsın 0 eh pozitif kan lazım karıya..
    Ya millet uçuyor ya ben çok basit yaşıyom bilemedim

  23. Gercekten insanlari gozlemleyip onlari kaleme dokmen 10 numara secce.
    bu arada bu kocana buradan askini ilan ettigin ikinci yazin askisinin ask cicee :)Allah mutlulugunuzu daim etsin secce baci 🙂
    bir sonraki yazinda artik bu gidisle ask ask 3. Ask :)))nihahohaha

  24. Bu guzel yaziya, bu samimiyete sapka çıkarıyor ve ayakta alkisliyorum.. Alkis Alkis alkis. Valla kendi hayatımı okudum sanki. Duygularıma tercüman oldun bacim. Bir gun tanismayi cok isterim. Ben de yazarim ara sira ama benimkiler ya romantik ya Melankolik. Cok güldüm sayende moralim yerine geldi. Hayatta yalniz degilmisim demek ki. Güçlü kaleminden öpüyorum.

  25. ayyh bu kadar mi güler bir insan hem yaziya hem de yorumlara 1 senedir buralardayım simdiye kadar Keşfetmedigime üzüldüm:-)

  26. ahahhaha ben senı niye bu kadar cok sevdım yaa.anıra anıra guldum suan.ınsan gıbı gulemedım yaani 🙂

  27. Ya siz süpersiniz ben de aynı düşüncedeyim instagramda gördüklerim karşısında ya ben mi anormalim bunlar mı diyordum

    1. pelincim yan tarafta beğen butonu olması lazım. secce kuzu da adım, adımdan bir şey paylaşmıyorum. birkızbiroglan diye sayfayı arat istersen

  28. Blogunuzu, blogcu anne üyelerinden bir arkadas tavsiye etmisti.riskli gebelik gecirenlere, “aman yazilari okurken dikkat edinde gülmekten cocugunuzu düsürmeyin” diye not düsmüstü.. cok merak edip girdim blogunuza. Gercekten yazdigi kadar varmis,heleki bu yazinizda gülmekten agladim neredeyse. Esim sürekli karicim kendine gel bebegimize bisey olacak diye ikazda bulunuyor☺

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.