Düğün mevsimi

Dün akşam mutfak topluyorum oğlan dedi ki “Annecim sana 40 milyon dolar vereceğiz ama Ahmi’nin düğününü kaçıracaksın” deselerdi hangisini tercih ederdin, 40 milyon dolar mı yoksa benim düğünüm mü?” 🙄

Tabi ki de 40 milyon dolar derim şapşik dedim.

Bozuldu. 😄

Sana “40 milyon dolar vereceğiz ama annen düğününe gelmeyecek” deseler sen hangisini tercih edersin dedim.

Biraz düşündü, 40 milyon dolar dedi.

Tabi ki de, aklın yolu bir, düğün neymiş, parayı alır kırışırız dedim.

Tabi önce bir gelin bulmamız gerekecek, o iş de biraz zor gibi. 😄

Haydi bakalım açalım tarihin tozlu sayfalarını. 😉

Hatırlarsanız birinci sınıfta ben ikizleri ayrı sınıflara vermiştim. Daha doğrusu kader ağlarını o şekilde örmüştü, ben aynı sınıfa koyacaktım ama olmadı.

Neyse ikisinin sınıfı yan yanaydı. İlk kez ayrı kaldıklarından her teneffüs birbirlerine koşuyorlardı. Tabi adlarının “aşık”a çıkması uzun sürmedi.😄

Bir gün geldiler ki suratlar bir karış. Teneffüste koşup birbirlerine sarılınca herkes siz aşıksınız diyormuş asjdhfgjkhgkjfhg. Desenize biz kardeşiz dedim. Demişler ama dinlemiyorlarmış. “Hee hee siz aşıksınız” diyorlarmış.

Dedim toplumsal hayata hoş geldiniz. Burada her şey potansiyel dedikodu, yalan, iftira. Boş verin siz kimin ne dediğini, açıklama yapacağız diye kendinizi de yormayın, he deyin geçin. Allah bilsin yiter yavrııııııımmmm.

Keşke her şey bu kadar basit olsaydı. 😒

Birkaç gün sonra benim kız ağlayarak geldi. Bir kız varmış kardeşinin sınıfına bizim kızı sokmuyormuş. “Çık aramızdan, Ahmi benim aşkım, biz onunla evleneceğiz,” diyormuş. Benim kız, kardeşinin yanına gidince dövüyormuş.

Laaan! 🤦🏻

“Evet annecim,” dedi oğlan, “benim sıradaki kız bana aşıkmış, biz evlenelim diyor.”

Laaan!🤦🏻

“Desene oğlum ben okuyacağım, daha evlenmeyeceğim.”

Demiş ama ben beklerim demiş kız asdjhg. Büyüyünce evleneceklermiş.

“Beni öpmeye çalıştı. Tekmek attım kaçtım.”

Laaan! 🤦🏻

“Öyle tekme mekme ile olmaz. Öğretmene şikayet eder bana tekme attı diye, haklı iken haksız konuma düşersin. Sen git öğretmenine anlat durumu, sıranızı değiştirsin.”

Gitmiş, öğretmene “Şu gıcık kızı yanımdan al, beni rahatsız ediyor” demiş, öğretmen sıraları değiştirmiş.

“Ama teneffüste yine geliyor annecim, ben de her teneffüs erkekler toyletine kaçıyorum. Ben evlenemem diyorum, anlamıyor. Teneffüslerde hep toylette bekliyorum.”🤦🏻🤦🏻🤦🏻

Baktım olacağı yok, iki bebe yetmez gibi bir de başıma gelin gelecek aldım kaçtım bebeleri o okuldan.

Bu aralar bizde düğün muhabbetleri yine kızıştı. Oğlanın küçük amcası evleniyor, bizimki sürekli hesap yapıyor. Kim ne alıyor, kim ne takıyor. Niye bütün masrafı oğlan evi yapıyor diyor. E kız evi de yapıyor ama sen burada olduğu için sadece bu tarafı görüyorsun. Gelinliği bile oğlan evi alıyormuş, damat mı giyecekmiş gelinliği. E oğlum, damatlığı da kız evi alıyor. Ama gelinlik pahalıymış, damatlıkta ne varmış ki.

Bu pahalılıkta nasıl evlenilirmiş? Nasıl ev tutulacak? Nasıl mobilya alınacak? Düğün salonu kişi başı kaç lira istiyormuş awwwwww.

Baktım strese giriyor çocuk, dedim sen dert etme bunları. Vakti geldiğinde bir yolu bulunur. Baktık hiç yolu yok, odan senin işte, bir zahmet toplarsın, dayar döşer gelini alır gelirsin oraya.

Biraz içi rahatladı çocuğumun.

Birkaç gün sonra daha bomba bir teklifle geldi. Araştırmış, Hindistan’da oğlan evi hiç masraf yapmıyormuş, tüm masrafı kız evi yapıyormuş, Hindistan’dan evlenecekmiş.

Düğün turizmi yani. 😄

Sen bilirsin küçük oğlan dedim. Sen Hindistan’dan evlen bir de bana “Sana 40 milyon dolar vereceğiz ama Ahmi’nin düğününü kaçıracaksın” diyecek bir şantajcı bulduk mu köşeyi birlikte döneriz inşallah. 😄

mutlu günlerinde 😄❤️

8 yorum

  1. 40 milyon dolar kaç TL yapar diye sordum Google a. 781.467.000,00 TL diyor. Sanırsamsa 781 milyon küsür. Ben kendi düğünümü bile kaçırırım bu paraya 😂😄

  2. Aman diyim secce Hindistan’da falan evlenmesin,Allah affetsin birkaç belgesel video ile tiksindim, bütün evimi dipkose temizledim,kendime okudum ufledim,sanki pislik içime işledi 🙈sonra müslümanlar temizdir bı gayret diye müslüman mahallesi ve camisini çekmişler Hindistan’da,diğerleri kadar berbat değildi ama camiye geldiler,bir havuz var asla akmıyor ve bizim okullarda olurdu yosun tutmus, pis havuzlar,bu da kenarlara doğru (şuan midem ağzıma geldi yemin ederim)salyamsi pislikler ile bulanık berbat bı su,abdest alıyorlar😱aman diyim secce Hindistan ve afrikadan uzak duruyoruz,Rabbim onlara da temiz olmak nasip etsin birgün amin.

    1. 😄😄😄😄Ben hindistan düğünü deyince leğen içinde sahneye çıkarılan damadı hatırlıyorum 😄😄😄

      1. Yaaa şov onlar ya,onların olsun hepsi🙈valla daha şimdi Hindistan’da bı adam kolunun biri kesik,hamuru kolunun altına bastırıp kızgın yağa atiyordu(tirassiz bir de🥶)sana da düğünde bunlardan ikram ederlerse ,ayhhh delircem bu nasıl bir memleket ve kültür 🙈

  3. Ahahah🤣kalemine yüreğine sağlık.Yasemiiin ben de bir kardeşinim bizi de al yanına😎Selcen sen ben olduk mu üçlü kombo🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.