Biraz da LGS ağlasın

Blogumun en sevdiğim yanı, hikayenin başını, ortasını ve sonunu öğrenme şansımızın olması. Yarın bir gün bir şey olursa elimde delillerle konuşurum. Aha bakın yazmışım, şu iş şöyle başlamış böyle olmuş, bu iş böyle başlamış şöyle olmuş. Her şeyi dökerim ortaya.

Geçen bir deneme olmuşlar. Yine netler dökülüyor. Yani ben mi çok beklentili bir anneyim bilemiyorum. Şimdi söyleyeyim haksızlık ediyorsam haksızsın Secce Kuzu deyin.

İngilizce: Ful bekliyorum. Abi dünyanın parasını harcadık, şu kurda 26 gün Amerika gördünüz. Teyzeniz İngiltere’de yaşıyor. Paramız olursa oraya da götüreceğim sizi. Daha da yapamazsanız İngilizce soruları çüş yani.

Din: Tabi ki de ful bekliyorum. Elhamdülillah Müslümanız çocuuuum. Abdestinde namazında insanlarız. Daha da yapamazsanız din sorularını çüş yani. Bırakın LGSyi, sıratı nasıl geçcez alooooo.

İnkılap: E bir zahmet ful gelsin. Olmuş bitmiş olaylar, başı belli, sonu belli. Kehanet istemiyor ya sizden. Tarih işte adı üstünde. Bitti gitti, geçmiş olsun. E daha da soruları yapamazsanız çüş yani.

Matematik: Tabi ki de ful bekliyorum. Nedir yani matematik? Sayı saymayı mı bilmiyorsunuz hiç mi dayak yemediniz? Arkadaş toplama çıkarma da yapamıyorsanız çüş yani.

Fen: E ful gelsin o da bir zahmet. Hepsi ful olsun da fen olmasın mı? Onun başı kel mi? Günah değil mi yalnız bırakıyorsunuz onu. Ayrımcılık olmuyor mu bu? Daha da ful çekmezseniz fenden çüş yani.

Göründüğü gibi o kadar büyük beklentim de yok. Ama notlar çalkalanıp duruyor. Ne gibi mi? Bir örnekle açıklayayım:

Geçen yine deneme olmuşlar. Oğlan dedi ki “Anneciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim, matematikte bir soruda bir sırada 7 tane var diyormuş ben tüm sıralarda 7 tane anladığım için yanlış yapmışım soruyu. Hüüüüüüüüüüüüüü. Netlerim yarı yarına düştü.”

Ben de güldüm. Hiç boşuna drama queenlik yapma, bir soru yanlış yaptın diye yarı yarıya netler düşmez. Kimi kandırıyorsun sen dedim.

“Yooo valla öyle oldu,” dedi.

“Nasıl oluyor len. Olmaz öyle şey!” dedim.

“Olduuuuu.”

Hesapladık, harbiden olmuş.

Şey, 2 neti varmış da. 😀

Yapacak bir şey yok, bu sene biraz da LGS ağlayacak. 😀

6 yorum

  1. Türkçe unutulmuş Secce bacım, o kadar yazar çocukları tabii ki hepsi doğru olacak 🥳

  2. Benimkinde 3. Sınıf, deli gibi kitap okuyor. Ama Türkçe 58. Bu arada Ahmet’le yazılari çok benziyor 😄

  3. Secce nasıl böyle oluyorsun bize formülünüde yaz bacım. Benim kız birinci sınıfta ödev yaparken ağlıyor diye kesin okumayacak bu çocuk streslerine giriyorum🙄

    1. duygucum her şey olacağına varıyor. 42 senede bunu gördüm. nasip. okuyan doydu da okumayan aç mı kaldı. allah dünya ahiret rızıklarını geniş etsin inşallah.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.