Benim Evim Benim Pasağım – 11. Bölüm – Yerim Senin Ağzını Yüzünü Birincisi

Tartışmasız birincilere bayılıyorum. 🙂 ? Herkesin tahmin ettiği gibi birincimiz görür görmez insanın tansiyonunu yükselten, kalp ritmini bozan, gözlerden ateş çıkartan muhteşemliği ile 5 numara, neşeli pasaklılar! Kendilerini çok ama çok tebrik ediyor, hayatları boyunca başarılarının devamını diliyoruz.

Tabi hemen biricik analarına mikrofon uzatıp kamuoyu için bir açıklama rica ettim.

“Öncelikle tüm güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.. Aslında fotoğraf 3 yıl öncesine ait. Finale kaldığını görünce ‘Yeni olma şartı yoktu ama yeni bebelere haksızlık mı oldu acaba?  diye düşündüm bir ara ama ilk beşe girmeye hak kazandığımıza göre demek ki bizimkinin üstüne koyan olmamış 3 yıldır, biz neydek.. 🙂  Bir de o günden bugüne çok da bir şey değişmedi bizim oğlanda ??‍♀️.”

“Foto bir pazar sabahına ait.. Bir ara facede evi birbirine katan, her yeri un, yoğurt, boya vs eden bebelerin videoları dolanıp duruyordu hani.. İşte bende kahvaltıdan sonra sofrayı toplama düşüncesi ile çocukları içeride oynar sanırken gevrek gevrek gülerek o videoları izleyip, altındaki “- cık cık cıııık. Neredeymiş bu çocukların anaları!” Yorumlarını okuyordum ki kızın gelip kaşık almasıyla ayıldım. Ayıldım sandım??‍♀️ Hala tüm saflığımla ‘Sofradan sarelleyi yürütmüş sıpalar, kaşık kaşık yicekler şimdi, gideyim de alayım ellerinden’ derkeeennnn… Gerisi fotoda işte. 🙂

“Üstelik sezonluk tüm cam perde halı koltuk işlerini bitireli henüz bir hafta olmamışken.. Bütün o yaptığım işler film şeridi gibi gözümün önünden geçti sonra.. Gülme komşuna gelir başına sözü hiç bu kadar çabuk vuku bulmamıştı. 🙂 “

“Sonra izlediğim videolardan çıkıp kendi videomuzu çektim işte.. Yorum kısmına da yazdım:  “işte buradayım” :)”

“Temizlik kısmı ise korktuğum gibi olmadı, Şükür ki koltuğun derisinde kaydırmak hoşuna gitmiş de kumaş yerlerine dokunmamış akıllı çocuum, halıya dokunmamış.. Alnından bile öptüm temiz işçiliği için..”

“Çünkü analık ‘her zaman şükredecek bir şey vardır deme sanatıdır.’

?

Tekrar teşekkürler.. “

Muhteşem ailemize kendilerini tanıma şansı verdikleri için asıl biz teşekkür ederiz. 🙂

Şimdi gelelim yorumlardan kazanana. Acil bir çekiliş yapalım bakalım.

Hımm. Çektim gitti: 11 numara. Bakalım kimmiş.

“5 numarada anne fotoğraf çekebildiğine göre iç huzur seviyesi epey yükseklerde. Tebrik ediyorum, maşallah 5 numaraya” yorumuyla Nuray harika bir kitabın sahibi oluyor. 🙂

foto: lokum çocuk kütüphanesi

Birincimize ve çekilişle kazanan arkadaşımıza bana gönderdikleri mail adresinden mail atıyorum. Ellerine geçmezse beni dürtsünler. 🙂

Katılan, katılmayan herkese çok teşekkür ederim.

Bir sonraki yarışmamızda görüşmek dileğiyle…

Yayım tarihi
duyurular olarak sınıflandırılmış

6 yorum

  1. Resimlere bayildim ?? keske benimde basima buna benzer birsey gelseydi de anlatacak anım olsaydı ? benimki anca ocagi gizliden acip evi yakmaya calissin olmadi cekmeceleri bosaltip icine girmeye calisirken oraya sıkışsın ?

  2. Buna çok benzer bir olay geçen yaz başıma geldi fakaattt obsessif kocam benden önce görüp cinnet geçirip temizliğe “anlık “ başlayıp başlattığı ve çocukları kurtarmak zorunda olduğum İçin o anı ölümsüzleştirenemiştim ???? bizimkinin farkı mama sandalyesinde oturan gariban kız kardeşinin saçlarına nutellayla ombre yapmış olmasıydı haaa birde televizyona nefis bir sanat eseri yaşatmıştı çamaşır suyuyla temizlenirken sevgili televizyonumuz sizlere ömür ??? ( biri 2,5 biri 1 yaşında olduğu zamanlar)
    Birinciyi kutlar başarılarının farklı kulvarlarda devam ettirmesini dilerim

  3. Oğlum bebekliğinden beri temizlik yapma meraklısıydı, daha yürüyemiyorken ayağından çorabını çıkarıp, tutunabildiği yerlerde toz alırdı. Elektrik süpürgesini evin ortasından asla kaldıramazdım izin vermezdi. Hatta tıpkı gerçek gibi görünüp ses çıkaran oyuncak süpürge aldık ama bu sefer ikisi bir salonun ortasında yerini aldı. Çocuk seviyo diye akılsız biz gittik oyuncak vileda aldık ona. Nerden bileyim başıma gelecekleri. O zamanlar kızlarım da küçük zaten zor çekilen sifonu çekememişler öyle bırakmışlar, kapıyı da kapatmamışlar. Bizim fırsatçı bücür sen git oyuncak viledanın püsküllü sapını klozete sok sok banyoyu güya paspas yap. Allahım deliriyorum sandım, hem gülüyorum hem onu yıkıyorum, hem banyoyu temizliyorum. Anne nerdeymiş diyenlere her zamanki yerimde mutfaktaydım. Birinciyi tebrik ederim, keşke nutella temizleseydim ben de diyorum ???

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.