Benim Evim Benim Pasağım – 10. Bölüm – “Canım Pasakcanlarım”

Ne zaman pasak yarışması yapsam, hemen herkes haykırıyor: “Aaaa daha yeni temizledim, yoksa kesin birinciydim.” Hadi lennn diyemiyorum tabi. ? Bu sefer tatil pasağı yarışması yapacağımı önden duyurdum. Hazır çocuklar da evde. Dağıtın anacım gönlünüzce. Tatilin son günü tekrar dedim ki “Tikkat tikkat! Pazartesi temizliğinden önce duyuruyorum, evi temizlemeden foto çekin. Pasak yarışması yapacağım.” Yine aynı cevap “Aaaa daha yeni temizledim, yoksa kesin birinciydim.” ?


Neyse, gönderen oldu Allah’tan. Ama ben bir türlü yarışmayı yapamadım. Onlar da sürekli dürtüp “Ne oldu kız Secce yarışma” diyorlardı. Yok valla resimleri alıp kaçmadım asdfdjhfk. Bir türlü yayınlayamadım. Çünkü hiç tahmin etmediğim bir şey oldu. ?

Yarıyıl tatilinin ilk pazarıydı. Bir şey arıyordum, ne arıyordum, hatırlayamadım şimdi. Oğlanın odasına girdim. Aradığımı bulmayı bırak, kendimi kaybettim. Her taraf döküm döküm. Neyse dedim ya, nadasa bıraktım zaten, pasak yarışması yapacağım, insanlara ilham olur hiç olmazsa. O sırada yatağın altına eğilince bir don gördüm! İşte bunu yapmayacaktın bıdık oğlan. Gözüm döndü. Cingar çıkardım. “Bu donun burada ne işi var?!” ???

(Geçenlerde bir mesaj aldım. “Çocuklarınızla konuşmalarınızı çok severek okuyorum. Ama çok merak ediyorum, gerçekten onlara hiç kızmıyor musunuz? Mesela dağınıklık olayında ben çok bağırıyorum. Siz gerçekten bir şey demiyor musunuz?” minvalinde bir mesaj. Buradan da ona cevap olsun, don kırmızı çizgimdir asdjfhd.)

Bir yandan esip kükredim, öte yandan toplamaya başladım. Oğlan da korktu, koştu geldi, işe girişti. Topla babam topla. Tam dört saate oda cillop gibi oldu. Odayı toplayınca aklıma pasak yarışmam geldi, kafamdan aşağı kaynar su döküldü. “Aaaa daha yeni temizledim, yoksa kesin birinciydim,” dedim. ???

Neyse dedim, nasıl olsa üç güne aynı olur oda. Çekerim fotosunu. Bekle ki olsun!

mis!

Buyurun tatilin son günlerinden bir kare. Oğlan resmen odasını sit alanı ilan etti. Kendi kızın odasına taşındı, mecbur kaldıkça içeri girdi, o da parmak uçlarında. ? Odası kirlenmesinmiş, daha yeni toplamışmış. Vay vay vay.

Durum bu olunca bir türlü yarışmayı yapamadım. Şimdi ben burada tertiplice oturup “Haydi pasağınızı görelim kızlaaaar” desem hiç etik olur mu? Benim gibi bir blogıra yakışır mı? ?

Elbette hayır, o yüzden bekledim. Oğlanın odası henüz beklenen kıvama ulaşmadı ama en azından gece girince ayağıma legolardan delik deşik olmaya başladı. Artık yarışma zamanı. ?

Haydi hemen süper çocuk odası fotolarınızı secce81@gmail.com’a gönderin. Haftaya oylamaya sunacağım fotoları inşallah.

Bu kez bir ilk yapıp birinciye, ikinciye ve üçüncüye hediye geliyor. Hem de şahane bir hediye. ♥️

Minik pasakcanlarıma yeni kitabım Canım Kendim geliyor.♥️♥️♥️

Pasaklı değilseniz de üzülmeyin anacım. Herkeşe kapımız açık. ? Gelen yorumlara da çekiliş yapıp üç adet de yorumculara göndereceğim.

(Daha önceki pasak yarışmalarımdan ilham için bkz: alem pasak görsün, çocuk dediğin dağıtır, karman çorman odalar, çılgın mutfaklar, tatil pasağı.)

Ay şunu da az önce gördüm. Pasak yarışmamaın tarihçesi. Çok güldüm, ilahi bana yaa. 🙂

Haydi haftaya görüşürüz inşallah. ♥️

Yayım tarihi
duyurular olarak sınıflandırılmış

30 yorum

    1. ??her zaman için birinci olabilirim
      3 tane 9 ,4 ve 3 yaslarinda bebe cekirge sürüsü gibi eve saçılırken evimim temiz halinin ömrü sadece yarim saat oluyor.o anlarda da kısa süreli huzurdan foto çekemiyorum.
      Pisken de cinnet hallerimden foto çekemiyorum
      Sanirim isim yorumcu şansına kaldı

  1. “Ama sen yarışmayı yapana kadar biz bu kitabı aldık yedik yuttuk”
    Diyecekler için alternatif ödüllerin vardır umarım ?

  2. Simdilik yorumla katılayım beklenen kıvama gelince fotoyla da katılabilirim kısmet bu işler:)

  3. 2 gün evvel topladık bizde 3 haftanın pasağını gercı hala harika olmadı ama biraz daha dağılsın katılırız efenim.

  4. Kitabınızı daha alamadım çocuğum yok daha odasını pasagini çekemiyorum ama yorumdan kazanın inşAllah sevgiyle kalın

  5. Yaaa inanmıyorum. Hakkaten bugün hep birlikte topladık. Yoksa kesin birinciydim :((
    Neyse bi kaç güne aynı olma ihtimali var.
    Olmadı yorumcular kontenjanından şans güler inşallah
    Bu arada ilk kez yorum yapıyorum. Secce seni zevkle takip ediyorum. Yazık ki geç keşfettim. 1, 5 yıl falan oldu. 10 yaşında bir oğlum, 8 ve 3 yaşında iki kızım var. İlk iki numaralar bebekken keşfetsem yanlız değilim diye içime su serpilirdi :)))

  6. don hususuna birşey diyeceğim. benimkine babası indirimden 40Tl’ye (evet yanlış okunadı, öyşe dedi yavrucuğum)don almış. Çocuğun donu nasıl sevdiyse uyanınca donunu katlayıp yastık altına koyuyor,başka giyiyor, yatarken yine kıymetli donunu giyiyor. İlk gördüğümde kriz geçiriyordum ama hayır bileklerimi kesmeden olayı atlattım .En azından artık yastıkaltına koymuyor:)))

  7. Secce bu posta yorum yapılacak sanilmis bence ? fotoğrafları ellerimi ovuşturarak bekliyorum ?

  8. ayy, ben de secce yapacağı son pasak yarışmasında “canım kendim” hediye etse ne güzel olur diyodum, çok anlamlı olmuş ??
    bi ara evdeki dağılmış yerleri toplamadan önce resim çekip duruyodum, secce yarışma yaparsa diye, bi kere misafir vardı galiba, fotoğrafını daha çekemedim diye mutfağı toplamayı geciktirmiştim ?

    (tekrar göndermemize gerek var mı, resmin size ulaştığına emin olamadım)

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.