İkizlerine yalnız bakan süpersonik anneler -2. Bölüm – Nilüfer Anne

Aşağıdaki yazıyı Nilüfer, ikizlerine tek başına bakan süpersonik annelerin birinci bölümüne yorum olarak bırakmış. Teşekkür ederim kendisine.  Gözlerden kaçmasın diye ayrı başlıkta yayımlamak istedim. Bu arada bu notu oğlan sırtımdayken yazıyorum, kız da masadanın tepesinde, eğilmiş tersten bilgisayar ekranına bakıyor. Şunları uyutabilirsem iki yazım var taslak halde bekleyen, onları da ekleyeceğim inşallah. Aha oğlan düştü!

Selamm herkese..benim de bir kız bir oğlan ikiz bebişlerim var…ben de onlara 20 günlükten beri kendim bakıyorum.16 aylıklar şimdi…ev işlerinde ilk zamnalar geliyordu yardımcı haftada bir yada iki kere yarım gün.ama şuan 15 yada yirmi günde bir alıyorum.

bu arada eşim çok titizdir hiç kirli kıyafeti olmaz mesela yani kirli sepetinde hepsi günlük ütülenip dolaba asılır.zira ertesi gün aynı gömleği giyme olasılığı olabilir.yani aslında benim hergün yardımcıya ihtiyacım var ama evde yabancı birisinin dolaşması daha da geriyor beni o yüzden kendim bakıyorum bebişlere .

ama hakkını yemiyeyim eşimde çok yardımcı bana ilk üç dört ay gece ben uyurdum o kalkardı sabah altı gibi ben alırdım nöbeti. ikiz oldukları için mamayla da besledik.o baktığı zamanlar mama yapardı.sıra bana gelince emzirirdim.beraber yıkardık hep.her gece yıkardım sonra bir de masajları.ben emzirirdim o gazını çıkartırdı.

bir de üstüne üstlük iki aylıkken falan kışın alıp o iki bebişi arabayla gezerdik öyle gece bazen.boza içesimiz geldiğinde hadiiiii vefaya bunlar da hava alsın canım bahanesiyle.ortaköyde kumpir bile yedik arabanın içinde ama olsun.arabadan inmeden bile olsa çıkıp bir hava almak nefes aldırıyordu.

kolay değil iki bebişe bakmak yedirmek,altını almak zira birinin altını değiştirirken öteki ya ıslalk mendile ya pişik kremine ya kirli beze muhakkak el atıyor.ıslak mendil bir dizimin altında pişik kremi diğerinin altında bir taraftan altı değişen aniden halıya kaçırmasın diye acele etmeler diğer tarafta ötekinin kardeşinin bezini çekmesi üzerine abanması vs vs…. anlatırken bile yoruluyor insan.

bazen beni seyreden arkadaşlarımın başı dönüyor…ama emin olun allah yardım ediyor cümlesi tam da bu noktada devreye giriyor. uyutuyorum mesela oyuncakları falan topluyorum kendime bir çay yapıp bir iki kurabiye tam içicem odadan bir ses hadiiiiii öteki uyanmasın diye koştur onu al çayı kurabiyeyi kaldır ki dökebilir…biraz(bir yada iki saat) oyala uyunca bak saate 12 yada 1 olmuş.neyse yaaa çay zaten soğudu bu saatten sonra da uykumu kaçırmasın yatayım bari….. yeme yedirirken de oynarken de yıkarken de giydirirken de sokağa çıkarken tek çocuğu olan bir annenin iki katı enerji işte düşünün.

dışarı çıkmalarımız zordu ikiz arabasını indirmek çantayı taşımak ama yürüyünce bebişler o da biraz kolayladı.parka inince biri batıya biri kuzeye gidiyor hangisine koşacağımı şaşırıyorum.

çok daraldığım zaman sıkıldığım zaman şu duygu geliyor aklıma ya onlar olmasaydı şimdi sessiz heryer toplu koca gün bomboş daha da canım sıkıcı olurdu hayat diyorum ve her defasında binlerce şükürler olsun diyorum…iyiki de ikiz olmuşlar.bu arada ben cesur annelerdenim üçüncüyüde çok geçmeden düşünüyorum………. çok güzeller…bana yaşattıkları çok güzel….”

15 yorum

  1. Maşallah size Nilüfer hanım,tek çocukla dünyaları ayaga kaldıranlara örneksiniz. Keza kendi yaptığım şikayetlerden utanır oldum. Sizi ve özellikle Secce hanımı okurken. Secce hanım bugün üniversiteden bir arkadaşla görüştüm blogunuzu önerdim. Oda bir kız bir oğlan ikiz annesi tek başına bakıyor bebelerine..

  2. Maşallah Nilüfer Hanım’a, eşini de takdir ettim yardımları açısından, ama çamaşır olayına da deli oldum:))

  3. maşallah size nilüfer hanım. tüm yalnız başına ikizlerine bakan annelere maşallah.. çok çok sabır güç kuvvet diliyorum..

    canı gönülden takdir ediyorum, gerçekten muazzam bi iş tek başına ikiz bakabilmek. 6 ay kadar ben de baktım. ama o dönemden sonra tam manasiyla iyice kendimi kaybettim 🙂
    hani herkesin doğal olarak bi öncelik sırası vardır. en önde temel ihtiyaçlar gelir karnını doyurucaksın, su içeceksin, tuvalete gideceksin falan falan. diğer herşey bunlardan sonradır ya, işte ikizlerime yalnız bakarken yemek yemeyi, su içmeyi unutuyordum, tuvalete gitmeyi son anda ilave bi temizlik işi çıkacağını anladığım anda hatırlayabiliyordum. aynanın önünden geçerken kendimi görüp şaşırdım bir keresinde.. bu bi insanı haddinden fazla zorlayan birşeymiş yaşarken değil ama sonradan kavradım. fiziksel olarak çalışıp yorulmak, zaman bulamamak değil bahsettiğim, kafanın tamamen çocuklarla dolu olması ve kafanın sahibine bile kafanın içinde yer olmamasından bahsediyorum.
    bu hal ne kadar uzarsa kendine gelme süresi de o kadar uzun oluyor benim şahsi deneyimimden anladığım. benimkiler nerdeyse 22 aylık oldular, kendime gelmem – yani saçımı başımı düzenli olarak hergün taramaya başlamam diyim 🙂 – şunun şurası birkaç ayı geçmez ..
    özetle doğurduysan kaçız olursa olsun kendini illa kaybedeceksin bi süre orası allahın emri, kanun böyle, ama mesele ne kadar süre kaybedeceksin ve sonrasında ne kadar sürede bulacaksın? cevaplar farklı farklı ve içinde de birçok kişisel değişkeni barındırmakla beraber benim tavsiyem; kaybetme süresini olabildiğince kısa tutmak için yanınızdan geçerken elinize çarpan ele bile sarılın ve o eli zorla bile olsa hemen bi işin ucuna tutturun :))). bence yardımın gönülsüzü bile iyidir, yardım alan ikiz anası da süpersonik olmasa da süperdir :)))

  4. Ben de maaşallah diyorum Nİlüfer hanıma..gercekten tebrıkler..
    Ama şuna da değinmek ıstıyorum ki ikizden ikize çok fark var.. bunca zaman araştırdığım,konuştuğum ,görüştüğüm ikiz annelerınden ve ıkızlerden cıkarttığım sonuçtur bu..
    Mesela çok yakınımda ıkı arkadasım var ıkızlerı olan.. bırı bebekler doğduğundan berı annesı,teyzesı ve yardımcısı ıle bırlıkte bakıyor,dığerı ise doğduklarından beri tek başına bakıyor.. ama her ıkı ıkızlerıde gorsenız fark anında bellı edıyor zaten kendını..birininkiler yerınde durmayan,yemez,içmez,döken,sacan,uyumayan vs cinsten…diğerınınkıler de bıldığın ıkı yastık..koy bıyere ooylee dursunlar,ver elıne sakınce yesınler,odalarında sakınce bıdıl bıdıl oynasınlar…..hatta o anne de şuanda(yıne ıkız olma ıhtımalı çok yuksek olsa da!!) tekrar bebek ıstıyor:) Ahh bırde diğerıne sorsanızz……………………….. 🙂

  5. Merhaba nilüfer hanım bende ikizlere hamileyim 8 yaşında birde kızım var ilk çocuğumdada bakıcı yüzünden işten ayrıldım evimde yabancı sevmiyorum ama ikiz çocuk olunca işler değişiyor bakıcı şart bakıcı fiyatları aşırı dercede yüksek ankarada benim oturduğum muhitte kendim bakmak istiyorum ama başaramam bunalıma girerim diye korkuyorum niye bu bakıcı ücretleri gelir seviyemizle orantısız anlamıyorum. ben bir çocuğa bile bakamazkeniki çocuğa daha nasıl bakmayı becerecem diye hayatı kendime zindan ettim özgürlüğü bitmek üzere gibi geliyor beni biraz tecrübelerinizle rahatlatırsanız memnun olurum .kolay gelsin allah yardımcınız olsun . Gül

  6. Merhaba, benimde 10 aylık 1 kız 1 erkek ikizlerim var. İkiz bebek sahibi olmak çok özel bir durum. Elbette ki zorlukları var, özellikle ikiside hasta oldugunda, size maksimum seviyede ihtiyaç duyduklarında, onlarla birlikte sizdeoturup ağlıyorsunuz. Ama benim b,ldiğim bir tel şey var ki, onların bana olan ihtiyacından kat ve kat benim onlara ihtiyacım varmış. Bu günleri o kadar eşsizki ve bir daha hiç yaşanılmayacak. Tadını çıkarmak lazım. Korkulacak birşey yok. Sakinliğinizi koruyup, sevginizi verdinizmi herşey yoluna giriyor. Ben bakıcısız tek başıma bakıyorum bebeklerime.İyikide öyle yapmışım ama hakkını ödeyemem muhteşem bir babamız var. Sadece o olsun başkasına ihtiyacım yok. Ben birde yurt dışıdna yaşadığım için öyle akraba uzantılarıda yok, nefes almama yardımcı olacak bir kişi:) Allahım binlerce kez teşekkür eerim, bana bu bal ve kaymağımı yolladığın için. Tüm ikiz anneleri, anınızın tadını çıkarın.

  7. Merhaba nilufer hanimin yazdiklarini okuyunca kendimi gordum bende prematüre ikiz Annesiyim ikiside erkek 31+4 GUNLUK dogdular ilk gunden beri tek basima esimin destegiyle baktim halada oyle devam ediyor ilk baslarda elimde dezenfektanla gezerdim altlarini degistirirken digerine ge tgimde elimi dezenfektanlardim cok zorlu surecler atlattik hasta oldugumda maskeyle vezerdim evde enfeksiyon kapmasinlar diye belli bir zure misafir kabil etmedik … kisacasi yüce Rabbim dagina gor kar veriyor iste cok şükür iyiki ikizler diyorum gulusleri dunyaya bedel

  8. tüm ikiz anneleri hepimiz benzer şeyler yaşıyormuşuz. ben de ikiz kızlarımı 34. haftada prematüre doğurdum. 10 gün küvezde kaldılar. zordu o günler. sonrasında hemen eşim yurtdışına çalışmaya gitti, kısa zamanlarla geldi geri gitti hep. şimdi sekiz aylık kızlarım. hem anne hem baba oldum. çok yoruldum. annemle kayınvalidem geliyorlar hala sırayla, doğumlarından beri sadece bir hafta yalnız bakabildim eşim vize yenilemeye geldiği zaman, dedim ki biraz aile olalım. onda da akşam eşim eve geliyordu 8-9 gibi. ama eşimin hiiiç yeteneği yok, o kadar yabancı ki çocuklara. babasız büyüyorlar valla üzülüyorum 🙁 eşime bir şeyi zorla yaptırıyorum. yap demesem burda olduğu zamanlarda da kendinden demez bir de ben yedireyim ya da altını alayım diye. iki ay bakıcımız vardı, ev işine bayılan ama çocuklarla ilgilenmeyi sevmeyen. hırsız ve arsız çıktı, kavga dövüş evden zor gönderdim. kaynanam trip yaptı sonra da sanki kadını keyfiyen göndermişim gibi. çok memnundu o varken sadece kızları seviyor onlarla oynuyordu. hiç emmedi benimkiler de hep sağdım süt. ilk üç ay 3 saatte bir sağıyordum. ekstradan bu da yoruyordu. haftaya işe geri dönüyorum. heyecanlıyım. işe dönmek istiyorum. sürekli bebekler bebekler cidden yoruyor, depresif yapıyor. allah yine de sağlık versin, şükürle rolsun, acılarını göstermesin. iyi ki varlar. onlarla yaşanan sorunlar bile güzel.

  9. Soru 1: İkiz bebek olmalarının altında genetiklik,soyda varsa böyle devam eder mi?
    Soru 2: İkiz bebek olmaları soyda olmasada olur mu?
    Soru 3: Allah`ın takdiridir mi yoksa kişilerden kişiye farkllık gösterir
    mi?
    soru 4: Soru yok. başka 🙂

    1. yasemin tek yumurtalar genetik olmayabiliyormuş. soyda sopda yokken de olabiliyor diye okumuştum.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.