Fış fış kayıkçı…

Bir arkadaşım var.  Benimkilerden bir iki ay büyük bir çocuğu var. Çalışan bir anne. Bebekten kısa süre sonra işe döndü. Bebeler çok küçükken görüşmüştük. Ben perişan haldeydim tabi.  Saçlarım yağ bağlamış, kokumdan yanıma yaklaşılmıyor, gözlerimin altında mor halkalar… Bebelerimse her daim ciyak ciyak ağlıyor.

Onunkisi çok usluydu maşallah. Geldi, gitti, sesini duymadık. “Zor olmuyor mu çalışan anne olmak?” dedim. “Yoo,” dedi. Kayınvalidesi bakıyordu çocuğuna. Keyfi yerindeydi. “Peki ya uyku?” dedim. “Sabah kalkıp işe gitmek zor olmuyor mu?” “Yoo,” dedi. Çocuk gece uyanmıyormuş pek  zaten. “Uyanınca çok mutlu oluyoruz,” dedi. “Hemen babasını da uyandırıyorum birlikte fış fış kayıkçı oynuyoruz.”

Başka da soru sormadım, gözüm döner, elimden bir kaza çıkar, kayığın küreğini kafasına falan geçiririm diye korktum. Bu nasıl romantik bir hayat lan! Amerikan filmi mübarek.

O günden beri hayıflanırım ne pis bir gece hayatımız var bizim diye. Doğduklarından beri kavga gürültü, çığlık… Bloga koskoca kategori bile açtım: Uyku gözümde tütüyorsun diye… Gece kuşağında geçen bir tatlı anımız yok ha. Dört sezondur her gece ayrı bir trajediyle Hint filmi çeviriyoruz. 3,5 yaş bitti daha gece dertleri bitmedi. Bu ne be?

Geçen gece yine pert halde ağzım açık uyuyorum. Saat kaç haberim yok. Saati kaldıralı çok oldu odadan. Görünce sinirlerim tepeme çıkıyor. Oğlan geldi yanıma. Çiş mi lan yine? Yok dedi. Bizimle yatmak istiyormuş. Olmaz, yatağına git, dedim. Gitmek istemedi. Kedi gibi mırıl mırıl mırlıyor. İlle yatağa girecek. Git lan diyorum, ayağımla pıskırtıyorum. Gitmiyor. Yanımıza yatacakmış. Oğlum bacın içeride yalnız kalır. Yaaa yanımıza yatmak istiyor. Beni çok özlemiş. Tam cingarı çıkarıp avaramuya bağlanacaktım ki oğlumun yüzüne baktım. Ayyy laaaaaaaan ne güzel doğurmuşum ben bunu. Ne kadar tatlı. Minnoş. Uyku tulumu da ne yakışıyor. Dombilik dombilik olmuş. Sevesim geldi. Gel len dedim. Pır diye atladı yatağa. Girdi aramıza. Şap şup öptü beni. Ben de onu yaladım. Etini sıkıştırdım. Kıkır kıkır güldü. Güreştik. Öpüştük. Koklaştık. Nasıl da tatlı kokuyor. Ne zamandır yıkamadım tabi. Öz hakiki yavru kokusu olmuş. Boynunu boğazını kokladım. Tüylerini okşadım. G.tünü başını ısırdım. Hâlâ kıkırdıyor. O da beni ısırmaya çalıştı. Tekrar bir güreş. Kikir kikir. Tulumun içinde de sıcacık olmuş. Fırından yeni çıkmış poğaça tadında. Ne koklamaya doyuyorsun, ne ısırmaya kıyıyorsun. Oynaştık epeyce. Sonra da sarıldık birbirimize. Tekrar tekrar öpüştük. O uyudu. Ben de onu izledim. Şükürle, mutlulukla.

Sabah ezanı okunurken hâlâ uyuyamamıştım ama bu sefer ağlamadım. Nihayet doğduklarından beri güzel bir gece anımız oldu. Bunu da yazayım, kayıtlara geçsin de hepten analarını cadaloz bi karı sanmasınlar. Tüh lan, babasıyla bacısını da uyandırıp uzuneşek oynasaydık keşke. Bak bu hiç aklıma gelmedi. Romantik olmayı bir türlü beceremiyorum zaten. :/

romantik

20 yorum

  1. Okurken ilk başta 12 yıl öncesini hatırlayın muzur muzur güldüm önce sonra gerilim filmi gibi dım dım dım arka fon müzeyi bebenin odaya giriş anı gerilimi ve kovalamaca .. sonra o kollarıma sahnelerinde burnum sızladı:) ama en sonunda filmi Kahkahalarla bitirdim:))
    Sen çok yaşa Secce Bacı:))

  2. Bugün berbat bir gün geçirdim aglamaktan gozlerim şişmiş bi bakayım neler paylaşmışsın diye.bugün anıra anıra ağladıgım aynı koltukta senin yazınla kahkalarla güldüm.sen çooook yaşa emi beni güldürdunya Rabbim de seni hep güldürsün inşallah bacım …

    1. ay çok tsk ederim nihal.inşallah her ne ise sıkıntın bir an önce feraha çıkarsın

  3. başka şeyleri duyup hiç kalbini bozma..sen harika bir annesin, çocukların da çok şanslı.. ama ailecek bi kolbastı oynasanız da iyi olurdu hani 😀

  4. bebeler şimdi yatıyolar gülmmemek için okadar sıktımkı kendımı sezaryan dikişlerim patlıyodu 🙂

  5. ben de sezaryanlı(6. ay 🙂 ) olduğumdan hiç sıkmadım bastım kahkahayı korkaraktan .evdekilerdenmuhtelif yerlerde sızmış olanların uyanıp pc ye ortak olmasıydı korkum 🙂 (aklıbaşında bi telrfonum da yok ki kafama göre takıliim ) secce senin ailenin sülalenin ayağına taş değmesin cennetliksin valla

  6. :))) Ellerıne sağlık yıne cok güzel anlatmışsın. ben de cok güldüm. Sanırım calısan anneler çocukları gun boyunca gormedıklerınden böyle gecelerı romantıklesebılıyorlar demekkı. bende de aynı senın yazdığın gıbıdurum 🙁

  7. Şekerim,
    Bu günler yel gibi gelip geçecek.. Kötü anılar unutulacak, uykusuz gecelerden eser kalmayacak.
    Fekat, bir bakacaksın o ayaklar 45 numara olacak; yumuşacık yanaklarda kıl bitecek, sakal bıyık çıkaracak. Öptürmeye utanacak..
    Hazır kucak bebeği iken ye onları. Doya doya. Kana kana. Anne sevgisine iyicene bi fulle.
    Allah cümlesininkini dört gözden ayırmasın.

  8. Sabah sabah çok güldüm yaa. Az önce meme kavgası yaptık danayla, keşke fış fış kayıkçı oynamayı teklif etseydim. Tam bakamadım bloga şu pasaklılık yarışması devam ediyordur inşallah. Takipçilerin bizdeki cevherlerden mahrum kalmasınlar.

  9. Saat gece 04:21 ve gidip kuzumu uyandırıp koklayasım geldi 🙁 bu stte poğaca kıvamına gelmiştir benimki de sanırım :)) Annelik gercekten delilik 😉

  10. öyle bir güldüm ki AllAH ta seni güldürsün bende ayni durumdayim ne güzel anlatmissin ikizlerle hayati:)

  11. bide o çoraplarını çıkardıklarındaki ayak kokusu varya sıcacık ıımmmhhhh 🙂

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.