Ankara için özel duyuru ;)

Blogumda duyurulara ne yazık ki yer veremiyorum. Verdiğim zaman talep artıyor bu sefer önünü alamıyorum. Birinin yazdığına yer verip ötekine yer vermemezlik yapmak istemiyorum. Bu sefer kendime hiç yer kalmıyor. 🙂 Ama bugün bir istisna yapmak istiyorum. Ankara’da öğretmen bir arkadaşım var. Sevim. Onun bir kaç arkadaş bir araya gelip ihtiyaç sahiplerini bizzat tespit ederek ve yine bizzat yerlerine giderek yardım ulaştırdığını öğrendim. Malum önümüz kış, hayat şartları daha da zorlaşacak ihtiyaç sahipleri için. Katkıda bulunmak isteyenler için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Sevim’e yardımı nereden bulduklarını, kimlere, nasıl ulaştırdıklarını sordum. Cevabı şöyle: “Nereden buluyorum ben de bilmiyorum. Biri arıyor “Bir bakın şurada şöyle biri var” diyor. Bir bakıyorum sefalet. Eve geliyorum, ne yapacağım, nasıl yardım edebilirim, nasıl eşya bulacağım diye düşünüyorum, uykum kaçıyor. Yarım saat sonra telefon geliyor “Hocam biz taşınıyoruz, kanepeler fazla verelim mi?” diyen biri çıkıyor. Heyecanlanıyorum. Tabi nakliye işi falan var. Onu nasıl ayarlasam diye düşünüyorum. Arkadaşlardan biri arıyor, “Biri sadaka yolladı, ne yapalım?” diyor, hemen onu alıp hoppp nakliyeye veriyorum. İşin aslı cancağızım, ben hiç bir şey yapmıyorum. Bulduran da verdiren de Allah, ben sebeplerden biri oluyorum sadece. Öyle öyle başladık, gidiyoruz işte. Ev ambar gibi. Eşya geliyor, eşya gidiyor. Nasibimiz doğrultusunda koşturuyoruz, ötesi yok inan.”

Siz de  sebeplerden biri olmak isterseniz Sevim’e aznakay_1980@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Ben arada olmayacağım. Laf bana benden ona gidene kadar epey zaman kaybı olur. (Bu duyuruyu bile iki ayda anca yazdım. 😉 ) Mailden direk kendisine ulaşabilirsiniz. Yiyecek, giyecek, okul gereci, ev eşyası… her türlü yardıma açıklar. Dediğim gibi Ankara’dalar. Şimdilik sadece oradaki insanlara ulaşabiliyorlar. İnşallah bizlerin de katkısıyla çok daha genişler yardım ağları.

Yayım tarihi
duyurular olarak sınıflandırılmış

2 yorum

  1. İyi güzel de, ben de ‘Ankara için özel duyuru’ başlığını görünce buraya da sonunda imza gününe geliyorsunuz sanmıştım. Yayıncınızı kınıyorum hala bunu düzenlemediği için!

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.