Kezban Paris’te. Şey Aman Secce Kuzu İtalya’da ;) – 1. Bölüm

Öncelikle bu yazıyı yazma şansı verdiği için Allah’a hamd ederim. Şükürler olsun ki bu sayede artık bazı şeyleri rahatça ispatlayabileceğim! Anacım, bir kere adım çıkmış uydurukçu, abartıcı diye. Ne anlatsam “Puhahahha amma da abartıyorsun!” “Zaten hep senin başına gelir böyle şeyler!” “Ay yok artık!”

YALAN MI SÖYLÜYORUZ ALOOOO?

Geçen bir kaç arkadaşla çatır çatır WhatzApp’ta çene yapıyoruz, bacım dedi ki “Ablamla aynı otobüse bineriz, o macera yaşamış olarak iner.” Herkes de tabi dalga geçti, “Secce pireyi deve yapıyor, ormana girip karınca görse aslan gördüm diye anlatır…” Bacım dedi ki “Anlamıyorsunuz, ablam ormana girse ayıyla karşılaşır!”

Ay şükür bir anlayan çıktı halimden. Bugün şimdi huzurlarınızda aslında benim abartan taraf olmadığımı, bilakis hikâyedeki olay örgüsünün beni görünce abarttığını ispatlayacağım!

Evet, dün söz verdiğim üzere, Evropa bağlamında. 😉

Efendim, İtalya’ya çocuk kitapları fuarına gitmeye aslında tee bir sene önce karar vermiştim. Ama tabi kimseye söylemedim. Ben ne zaman bir şey istesem olmadık terslik kalmıyor. Çaktırmadım o yüzden.

Fuardan altı ay önce biletleri aldık. Vize başvurusu için nerede kalacağımızın belli olması lazımmış. Birlikte gideceğim bacım çocuk yayınları editörü. O daha önce birçok kez gitti bu fuara. Onların daha önce kaldığı otel güzelmiş (son beş yıldır aynı yeri tutuyorlarmış), fiyatı da uygunmuş, orayı ayarlayalım dedi. Tamam dedim. Oteli ayarladık. PARASINI ÖDEDİK. Tee kaç ay önceden.

Pasaport ve vize kısımlarını hızlı geçiyorum. Orada da başıma gelmedik kalmadı, en son iş BİMER’e intikal etti! Neyse, başka zaman anlatırım. Kırk takla attım işlemler bitene kadar ve zor bela vizeyi de aldım. Mümkün olabilecek en kısa süreli! Konsolosluk önünde “Ey İtalyaaaaa” diye başlayan birkaç cümle edecektim ama neyse dönüşte atarım tribi dedim. Hele bir gidip gelelim.

Vizeyi de aldığım halde aksilikler hiç peşimi bırakmadı. Benimle gelecek bacım rahatsızlandı, gidemeyecek gibi oldu, anam hemen atladı, “O gelmiyorsa ben geleyim” diye. Allah’ım! Ben çocukları anama bırakıp gezmeye gideyim diyorum, anam benden önce yola düşüyor. ?

Son gün kardeşimin gidebileceği belli oldu. Şükür her şey yoluna girdi derken güzel kızım yedi yıldır dökmediği su çiçeğini döktü! Ben gitmekten vazgeçtim. Anam “Sen gitmezsen ben gideyim” dedi. Ay anne! ? Sonra bir hesapladım, otel ödendi, uçak bileti alındı, fuar bileti, vizesi, pasaportu… Dünyanın parası! “Ay ben gideyim bari para ziyan olmasın, madem ödedim” dedim.  Anam zaten benden güzel bakar bebeme. ?

Son gece artık herhalde gidebileceğim diye biraz alışveriş yaptım. Yanımıza iki lokma bir şey alayım, şimdi orada çok pahalı olur dedim. Bacım “Huhahaha abla pikniğe mi gidiyorsun” diye hunharca gülerek beni eziklemeye çalıştı. Ama ben hiç oralı olmadım. Yanıma ekmek, kaşar peyniri, salam, elma, ceviz, incir, leblebi, fındık, hurma, çikolata, çubuk kraker… aldım. Bir damacana da su alayım, orada pahalı olur didim ama havaalanına sıvı almadıkları için riske atamadım. Ve tabi ki de daha büyüğü daha ekonomik diye kaşarı en büyük boy aldım. Bacım “Huhahahha vizen beş günlük kaşarın altı aylık” diye eziklemeye devam etti ama olsun didim, son gülen iyi güler didim, İtalya’da düşeceksin kaşarımın peşine didim, oralı olmadım. Bu arada bir tepsi de su böreği yaptırdım. Bacım “Ahahah. Kız istemeye gidiyor gibi bir tepsi su böreği ne ayol” dedi ama çok da tınnn. Eyyy İtalyaaa, ben geliyorum! Seni içten fethetceeammm. Ehehehe.

Ertesi sabah havaalanına gittiğimizde hâlâ en büyük boy aksiliğin olup Evropa seyahatimin suya düşmemesine hayret ediyordum. Meğer kader asıl olayı İtalya’ya saklamış da haberim yokmuş!

 

…. devam edecek.

 

Huhauhauha. Bütün İtalya macerasını bir yazıda bitirmemi beklemiyordunuz değil mi? Dünyanın parasını bayıldım ayol, anamınki gibi çeyrek asır olmasa da en azından önümüzdeki üç ay beni idare etmesi lazım bu konunun. 😉 Bir yere ayrılmayın, geliyorum. ?

17 yorum

  1. Ay bayildim ? sakın buyuk boy,alti aylik kasari gumrukte lanet olasi federallere aman yok o degildi? italyan polislerine kaptırdım deme?

  2. anacığın yıllarca anlatmış, sen üç ay anlatmışsın çok mu?

    bekliyoruz en kısa zamanda.

  3. America ya gidecek olsun derdim ki gumrukte yiyecekleri cope attilar.Valiz kayboldu ve eline ulastiginda kasar da borek de bozulmustu. Hikayeyi yarim birakinca insan tamamlamaya calksiyor boyle.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.