Nostalji

Üç yaş için geri sayım başladı. 3 Haziran’da Allah nasip ederse üç olacak bebeler. Açık konuşayım üç yaştan beklentim çok. Bütün karşıma çıkan kitapların, oyuncakların, programların 3+ olduğunu göz önünce bulundurunca üç dedin mi bir beyin zıplaması yaşayacak bebeler diye düşünüyorum. İşin aslı şu aralar bu zıplamanın sinyallerini vermeye başladılar bile. İnanılır gibi değil!

Geçen hafta ufak bir enfeksiyon geçirdiler. Kızda başladı, oğlana atladı. Üç gün ateşleri dinmeyince ikisini birden doktora götürdüm. En son herhalde kışın içinde gitmiştik doktora. Burnumuzdan da gelmişti. Bu sefer, maşallah sübhanallah, bebe değil iki melek taşıdım yanımda. O nasıl bir beyefendiliktir, o nasıl bir hanımefendiliktir öyle. Tıkları çıkmadı yemin ederim. Efendi, efendi, sıralarını beklediler. Diğer hasta çocuklara geçmiş olsun dilediler. Doktor sırası gelince doktora tek tek dertlerini anlattılar. Ahmiş’in ayıcığının kulağı kopmuş, tek derdi oymuş. Mekki de markete gitmek istiyormuş. Doktor muayene etti. Yine ağlamak, tepinmek, anneyle doktorun canını burnundan getirmek yok. “Doktor gıdı gıdı yaptı” dedi oğlan doktor çıkışı. Kızın da çok komiğine gitmiş boğazına bakılması. Hayal gibiydi yemin ederim.

Derken efendim, bir iki gün sonra ilk kez arabayla uzun yolumuzu yaptık. Üstelik denizaşırı gittik. Marmara Denizi’ni aşarak Adapazarı’na ulaştık. Tamam, çok mesafe değil biliyorum ama biz ki bundan kısa bir süre evveline kadar otuz km yol gidebilmek için, yirminci kilometre olan Anaevi Dinlenme Tesisleri’nde yatılı mola veren insanlarız. Bu bebeler yüz küsur km yol gitmek bizim için ham hayalden öte bir şey değildi. Nitekim o da oldu. Yine kırk bin kere maşallah, kıçımı da kaşıyarak söylüyorum ki tıkları çıkmadı yavrularımın. Geze geze gittik. Ayrıca kesinlikle DVD, VCD gibi herhangi bir uyuşturucu madde de kullanmadım, animasyon gösterisi de yapmadım. Herkes kendi koltuğunda güle oynaya gittik geldik.

Vay be dedim, neler çektim bebeler büyüyene, bu hale gelene kadar. Allah’tan yazmışım, yoksa bir iki seneye unutur giderdim her şeyi. Anlatmadığım bir iki parça bir şey vardı, bugün onları da kayda alayım, size de bir nostalji yaşatayım istedim.

Aşağıdaki mesajları vakti zamanında anneme göndermişim. Telefonunu değiştirirken, mesajlarım kaybolmasın diye bir kısmını aldım. Okuyun da bakın, daha üç gün öncesine kadar neler çekmişim bu bebelerden:

09.03.11 Sözde akşam vakti uyutmadım. Hala tepiniyorlar. Tüm iskelet sistemim ağrıyor. Ne zamandır sular da yok daha bi lokma yemek de yiyemedim anlayacağın bir of çeksem yine karşıki dağlar yıkılır.

18.03.11 Kız yeni bayıldı çok yorgunum sinirlerim harap.

19.03.11 Yorgunluktan uyuyamıyorum bile. Kızı onda uyuttum yatırdım hemen yanına yattım bir türlü dalamıyorum. Bu zilli de madem uyumayacaksın dedi geri kalktı of ya.

20.03.11 Şansım olsa banyo yapacaktım yine herkes mis gibi bir ben pis. Evi de toplayamadım. Dört kişiydik yine de yetişemiyorum ya.

20.03.11 Yatıyorum inş güzel uyuruz. Babaları film izliyor sonra uykuyu alamıyor. Sabah oğlanı yere koyup geri uyumuş. Bıdık bağırıp duruyor gittim ki salona kapıyı itip girmiş geri çıkamamış kapının önünde miyavlıyor. Çok tatlıydı.

21.03.11 Yine bağırıp duruyorlar deli olacağım yorgunluktan ağzımı açacak halim yok her gece aynı işkence bıktım ya. Bi gece de beni gebertmeden uyuyamazlar mı?

21.03.11 Vallahi yarım saatte üç kere kalktılar ya bi kafam yastık görmüyor ya.

25.03.11 Gittin gideli bağırıyorlar zıkkım yiyesiceler hiçbir şey yemiyo, mutfak yine savaş alanı gibi hiç halim kalmadı. Delireceğim.

27.03.11 On birde giyindik sokağa düştük. Migrosa geldik. Bebeler arabalarında uyudu. Koçtaşa arabayı park ettim ben de bi koltuk buldum kestiriyorum.

30.03.11 Bugün dolunay mı var bebeler saatlerdir bağırıyor. Oğlanı uyuttum. O da benimle uyumak istiyor. Babası sallayacak olursa bar bar bağırıyor. Şimdi de kızı uyutmaya çalışıyorum dert birdi iki oldu.

18.04.11 Bebeler on birde yattı, saat iki olmadı ve ben tam sekiz kere kalktım ve şu an biri ayağımda sallanıyor diğeri de babada sallanıyor. Ben böyle zulüm görmedim insana ya.

18.04.11 Yine gözleri açılmıyor ama uyumamak için tepiniliyor daha ne kadar sürecek bu işkence ya?

29.07.11 Büyüdükçe beter oluyor bunlar anne ya. Dün gece ağlaya ağlaya gözüm başım şişti saat üçe kadar kız saatte beş kere kalktı. Üçte ben ağlayınca baba aldı bu sefer de oğlan kalktı. Oğlan beşte uyudu kız bu sefer susmadan bağırmaya başladı yine ben aldım uyuttum. Uyur uyumaz yine kalktı hemen ardından oğlan güne başladı. Ağlamaktan gözüm başım şişti. Üstelik gece tok yatmıştı be bu ya aklımı oynatacağım artık gebertene kadar dövesim var şu kızı.

11.12.11 Kız gece öldürdü beni saatlerce salladım otuz kere kalktı bi ara dalmışım kabus gördüm sonra da korkudan uyuyamadım perişan halde güne başladım yine.

11.01.12 Oğlan 13 kg civarı kız 11 olmamış bile daha. Oğlan 85 kız 84 cm. Anamız ağladı bakana kadar.

01.02.12 Yine felaket bir gece. Allah aklıma mukayyet olsun. Çevirim var. İnternet yok. Kafam üstümde yok. Canim sıkkın, ev tıkırdadı. Süt yok mama yok ekmek yok hiçbir şey kalmadı. Tiksindim kardan.

02.02.12 Tam bir buçuk saattir bebeleri uyuttum diye uyumaya çalışıyorum kız bir türlü derin uykuya geçmiyor. Delirdim ya. Yatakta dönüp duruyor. Kendi yatağına da yatmıyor. Salıncakta bile dolanıyor. Fitil verdim en son. Gebersem de kurtulsam artık. Bu nasıl bir eziyet insana ya? Biri olmazsa biri mutlaka beni uyutmamak için ayakta.

Gördüğünüz gibi at at oluyor ama, sahibi de ondan önce mat oluyor. Bu vesile ile yeni tay sahiplerine selam olsun, Allah sabırlarını bol versin…

11 yorum

  1. Tüm bu mesajları annene mi attın Secce? Vay kadının haline dert küpü olmuştur, ee tabi kadına böyle her facianızı naklen yayın yaparsan evine gittiğine suratının bin bir hale girmesi çok normal :)) Bir de hiç sevinme derim şekerim biz şu anda 3 yaş bunalımının tam göbeğindeyiz. Normalde 5 yaşta yaşanırmış Allah bize erken reva gördü. İnşallah bir de 5’te yaşamayız.

  2. Boyle konularda nostalji yapmayi hic sevmiyorum ben 🙂 Ikiz bebelerim yoktu ama , uc dogumu pespese yapmis biri olarak (tabii ki ikizlerle kiyaslanamaz bile ) eski gunler aklima gelince urperiyorum :)))) artik gebertene kadar dovecegim su kizi kisminda koptum yeminle :)))))

    Benim kucugumde uc yasina girdi.Evet her sey ( avm’lere gitmek disinda ) daha kolay 🙂 kendi basina uyuyor , wc olayi tamam ( hatta banyosunu bile kendi yapiyor :p masallah bildigin yikanip cikiyor :p) kisaca , uc yas guzeldir dostum 🙂

  3. Benim oğlum 15 aylık.Doğduğu günden beri bütün gece ayaktayız.Öyle ki bazı geceler saat 3-4-5 odadan çıkıp gidip oyuncaklarla oynuyoruz.
    Uyutana kadar akla karayı seçmeme mi(yastıktan atlamalar, kıyameti koparmalar,saatlerce sallamalar), bu kadar zor uyuyup da yarım saat sonra uyanmasına mı, bu olayın tüm gece devam etmesine mi, kaç aylık oldu hala düzelmemesine mi, birde bi yandan çalışıyor olmama mı yanayım mı desem yoksa yine de şükür mü desem :)Ayrıca 8 9 aylıktan beri gündüz de çok zor uyuyor hem de 1 kere uyuyor 1 2 saat sonra uyanıyor.
    Doğduğu gün bile sabaha kadar ağladı.Hani yeni doğan genelde 1 2 hafta uyur ya.Ya da ben öyle biliyorum.Gece 3 te uyanıyo gözü faltaşı gibi nasıl bu kadar uykusuzluğa dayanıyor anlamıyorum.Bide uyanır uyanmaz ayağa kalkıyor yataktan inmeye çalışıyor.Hiç uyku mamurluğu yok.Bu konuda acayip dertliyim.Uykudan nefret ettim.Benim gibi uykucu biri uyku kelimesini dahi duymak istemiyorum.1 yaşında düzeliyo dediler çok umutluydum düzelmedi.Ama bir kaç aydır haftanın 7 gecesi 35 kere değil de 2 3 gecesi 4 5 kere uyanmaya başladı.Bu bile bir ışık benim için :)İki kere uyanmasına çok uyanıyo diyen arkadaşlarım var şok oluyorum.Bir de söylemeden geçemiycem iki gecedir 2 kere uyanıyor 🙂 48 saat uyumuş gibi kalkıyorum.Nasıl güzel bişeymiş.Göya nazar değmesin diye kimseye söylemiyecektim :)Velhasılı bu uyku meselesi çoook zorrr… uzarrr gider… Tüm bebeklere bol uykular anne babalara sabırlar….

  4. Valla hevesinizi kirmak gibi olmasin, ayrica gicik kaparim su “sen daha duuur, bu lar iyi gunlerin” tellallarindan ama ben bir dogdugu ilk hafta bu kadar caresiz ve beceriksiz hissetmistim kendimi bir de simdi 3 yasini doldurdugu bu hafta. 2 yas sendromsA 3 yas resmen depresyon (bizde oyle en azindan). Derdini anlasam fizandan getirecegim dermani ama “dun yorgani guzel ortmustun, bugun de oyle ort” cumlesindekindeki “guzel”i hatirlayamiyorum bir turlu! Daha da kotusu “dun” aslinda evvelki gun ya da daha evvelki ya da coook daha evvelki; yani gecmisteki her gun “dun”. Hangi gun, nasil ortmusum o yorgani; onlarca varyasyon denedim ama yok! “sen ort beni oyle, ogreneyim, ben de seni orteyim” diyorum ona da yanit hoykurerek aglamak! Ve bu trajedi son bir haftadair her gece en az 3’er ayri olayda yasaniyor! Tabi sonunda ben de kontrolu kaybedip bas bas bagirmaya basliyorum ki iste ondan sonra bize kalan bol salya sumuk ve deriiin mi derin bir vicdan yarasi! Bugun ben de agladim artik ki bu 3 yildir sadece 2. Kez oluyor ama bu kez ilkindeki kadar cabuk toparlanamadim ne yazik ki! İlk kez kizima sarilip hickira hickira agladim. Ay simdi yine aglayacagim. Amaaan siz bana bakmayin, kizimla birlikte ben de depresyondayim sanirim; gule gule kutlayin yeni yaslarini bebislerinizin. İnsallah her sey coook ama coook guzel olur tum bidiklar icin

  5. O bebelerle daha yeni mi yolculuğa başladınız. Valla gözüm korktu, ikizim yok bende bi tane 10aylık bebe var ve önümüzdeki ay 1100 kmlik bi yolculuk bizi bekliyo, eşimin aklına uyup arabayla gitmesem mi napsam? Uçak dururken kaşınıyom galiba 🙁

  6. secce yıllar sonrada okusam okumak okumaktır değil mi 😛
    şimdi tam 2. bebe fikrine sıcak bakarken oldumu bu hiç oldumu yani kızımın onca uykusuz gecesini manyak manyak işe gidip tuvalette uyuya kalışlarım merak edip tuvalete gelen iş arkadaşlarımı hatırladım .. hatta mescide gidip uyku için yalvarırken aynı saniye uyumalarım geldi aklıma bence tek çocuk mikemmel cocuk allah muhafaza ikiz filan olur 🙂

  7. Bende mesajlarıma baktım esime attığım..her gun yazıyordum ya her gun E kadar zormuş simdi uyuyan yiyen oynayan bebeklerim var cok sukur eskiye gire hersey cok kolay ben kaşındım ama Bi tane daha geliyo martta hadi bakalım kolay gelsin..

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.