Geçen yazmıştım, hatırlarsanız, çocuklara ilgi duydukları alanları sorup ona göre kitaplar aramıştım nette. Güzel bir liste yaptım kendime. On yuromuzu da aldım yanıma, kitapları incelemek için çıktım fuar yoluna. 😉
Tüyap kitap fuarında imzam vardı. Yeri gelmişken gelenlere çok teşekkür ederim. Çok güzel bir gün geçirdim sayenizde. İnanılmaz kalabalıktı fuar yine. Tabi ben imza gününde kitap bakamayacağımı bildiğim için Çarşamba günü bebeleri anama satıp elimi kolumu sallaya sallaya gittim.
Listem epey uzundu. Fuar da nispeten tenhaydı. Rahat rahat baktım. İlk hedefim bilim kitaplarıydı. Vücudumuz, mikroplar, evren… sürekli bana soru gelen mecralar. Gün boyunca “Uzayda kaç tane etekli dünya (Satürn) var?” / “Bağırsağımız kafamızda olsaydı ne olardı?” / “Şeker yersek karnımızdaki düşman askerler (mikroplar) çok mu güçlenir?” türü sorularla boğuşuyordum. Bir çoğu için doğru düzgün bilgim de yok, sallıyorum. Bari bilim kitabı alayım da üçümüz de öğrenelim dedim.
Birçok yayın evindeki bilim kitaplarına baktım. Gerçekten çok güzel yayınlar var. Ama ben en son Timaş Çocuk’un şu setinde karar kıldım.
Merak ettikleri her şeyin kitabını tek tek alsam, evin yolunu bulamam. Bu sette aradığım konuların hepsi vardı, fiyatı da baskı ve resim kalitesine göre çok uygun olunca atladım.
Her kutuda konularına göre kitapçıklar var. Yukarıdaki resimde Coğrafya serisinin içini görüyorsunuz. Ve en favori kitabımız “şiddetler kitabı.” Yani doğal afetler. 😉 Oğlan çok meraklı doğal afetlere. Deli midir nedir, bir volkan patlasa da gidip baksak hevesinde. Allah göstermesin.
Set 3. ve 4. sınıflar için harika. Benim çocukların yaşına göre ağır. Ama yine de merak ettikleri konuları okudum, gayet rahat anladılar. Aldığım günden beri ellerinde. Hemen kutuyu döküp bir kitabı çekip inceliyorlar resimleri. Kendilerince “bilim çalışıyorlar.” Değişik bilimsel çalışmaları var. Mesela “unlu dünya” ile “etekli dünya” arasındaki mesafeyi hesaplamaya çalışıyorlar. Evet, konu güneş sistemi. Kusmuklu dünya, naneli dünya, bizim dünya… 😉
Öğrendiklerini hemen kullanıyor da tabi. 😉
Mesela oğlan anatomi bilgisini şu eserine yansıtmış:
Hayır o kırmızılar böbrek değil. Ben de öyle sandım. Açıklama şöyle: “Allah kalbi yumuşak yaratmış, kemiğin olmasa ölerdin.” Kırmızılar kalp, beyazlar da onu koruyan göğüs kafesi.
Aşağıdaki çalışma da sindirim sistemi kitabını inceledikten sonra ortaya çıktı. “Bağırsağın olmazsa vücudun patlardı.”
Bu konuda, biraz daha benimkilerin yaşına hitap eden daha kolay, daha eğlenceli bir set daha aldım. Bu da yine Timaş Çocuk’tan.
Her akşam içlerinden merak ettikleri bir konuyu seçip okuyoruz.
Şimdilik bilim kitaplarımız bu kadar. Diğer konularla devam edeceğim inşallah…
araştırmalarına devam edip faydalandıklarını bize de böyle bildir de hazıra konalım Selcen abla:) onu araştır bunu araştır kaça bölüneceğimizi şaşırdık.Bir de bizde yaşlar hep farklı.En büyüğe yatırım yapıyoruz arkadan gelenler de faydalansın diye.
en mantıklısı 😉